Критично нивo на кризата в Интер: Новара се подигра с трагичния Гасперини и компания - 3:1 (видео)

Новакът надигра "нерадзурите" след 71 години чакане, треньорът на Интер аут от поста си утре

Критично нивo на кризата в Интер: Новара се подигра с трагичния Гасперини и компания - 3:1 (видео)

Кризата в Интер достигна критично ниво след като и новакът Новара победи гранда с 3:1 в среща от третия кръг на Серия А.

Треньорът Джанпиеро Гасперини беше под напрежение, спечелил само една точка от четири мача и това бе поредната слаба проява. Той дори революционизира схемата на игра, стартирайки с 3-4-3. Вероятно утре Гасперини ще бъде освободен от поста.

Нищо тази вечер не донесе успех. Новара изигра първия си домакински мач в италианския елит от 1956 г. насам и го спечели срещу Интер, които не бяха губили от този отбор 71 години.

Единственото хубаво нещо за миланския тим беше това, че капитанът Хавиер Санети направи 757-ия си мач с фланелката на „нерадзурите“ и изравни рекорда на легендата Джузепе Бергоми.

Новара стартира супер мача и поведе с гол в 38-ата минута на Меджорини след атака отляво и пас в наказателното поле.



През втората част Гасперини се опита да смени по всякакъв начин развоя на събитията. Той вкара в игра Пацини и Оби на мястото на Форлан и Кастайнос, но пак удари на камък въпреки схемата 3-5-2.

Преди да отбележи втория гол Новара имаше още шансове за попадения. По-късно в игра за Интер се появи и Сарате, сменил изненадващо Снайдер, но пак нищо не се промени.

Така в 86-ата минута новакът в италианския елит получи правото да изпълни дузпа след неубедителна проява на бавния Ранокия и Ригони направи 2:0.

Камбиасо върна един гол прекалено късно в 89-ата минута след центриране, но интересното е, че в 93-ата Ригони направи 3:1 и дари победата на Новара над Интер след 71 години чакане.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки