Илиан Илиев: Футболистите трябва да поемат своята отговорност (аудио)

„Това, което си говорим преди мачовете, не се получава”

Илиан Илиев: Футболистите трябва да поемат своята отговорност (аудио)

Старши треньорът на Берое Илиан Илиев бе изключително разочарован от седмото поражение на своя тим в срещата с Локомотив в Пловдив (2:4) и призова възпитаниците си да поемат по-голяма отговорност по време на мачовете.

Наставникът на заралии коментира и интересната схема на игра в двубоя от седмия кръг на „А” група, в който старозагорци играха с един дефанзивен и двама офанзивни футболисти в средата на терена.

„Не можахме да надградим над постигнатото в мача с ЦСКА и да покажем същата борбеност и характер”, коментира Илиев. „Не се борихме достатъчно, допуснахме няколко елементарни грешки и оставихме инициативата на съперника, който ни наказа.

Разочарован съм, защото нещата, които повтаряме постоянно в съблекалнята, не се получават на терена. Трудно се говори след седма поредна загуба, головете паднаха след наши грешки, а с това, което показахме след втория гол на Локомотив, няма да стане. Аз обаче последен трябва да се отчая, тъй като съм треньор на отбора.

Такова нещо не ми се е случвало никога досега, защото трябва да показвам на играчите, че не ме интересуват резултатите. Имахме разговори с новите собственици и те казаха, че продължаваме да работим, независимо от тези резултати.

Хубавото е, че след толкова години Берое най-накрая си намери стабилен собственик, но за нови футболисти не можем да говорим, тъй като трансферният прозорец е затворен.

Няма смисъл да крием, че има напрежение в отбора. То идва най-вече от това, че нямаме точки, но състезателите, които носят екипа на Берое трябва да разберат, че ние – треньорите, можем да поемаме отговорността, но те са на терена и трябва също да носят своята отговорност.

Това искам от тях”, допълни треньорът, след което коментира и тактическата схема на Берое в мача на „Лаута”:

„Не е изцяло нова тази постройка за нас. Играли сме и друг път с един нападател и с две крила, а това че заложихме на един дефанзивен и двама офанзивни полузащитници сякаш не се оправда, защото крилата не получиха достатъчно пасове.

Сега обаче не ми се прави разбор на мача, който свърши едва преди 15-ина минутки. Още веднъж казвам, че всички наши футболисти трябва да поемат смело своята отговорност и всички заедно да излезем от трудната ситуация.”

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки