Монтана тресна и другия пловдивски отбор на "Огоста" (+ВИДЕО)

Тимът на Феро вкара в началото и в края на 10 от Локомотив

Монтана тресна и другия пловдивски отбор на "Огоста" (+ВИДЕО)
В слаб мач от 7-ия кръг на „А” група Монтана надигра и победи 2:0 Локомотив (Пловдив), който игра с човек по-малко повече от 30 минути. Ранен гол на Сергей Георгиев след три избити удара даде аванс на домакините. В 57-ата минута те бяха облагодетелствани от втори жълт картон за Оливие Боне от Локо, за да решат всичко чак в добавеното време с втори гол, дело на Станислав Генчев, за втората си победа в шампионата, прекъсвайки серия от 6 мача срещу пловдивчани без успех.
 
Монтана доминираше изцяло през първото полувреме и откри в 7-ата минута. Вратарят на Локо Ясин Ел Харуби се справи с поредица удари отблизо, но нямаше какво да стори при четвъртия опит в масовото меле. Сергей Георгиев изпълни силно свободен удар, стражът изби, а после извади удар на Тодоров и опит с глава на Илиев. Притичалият в наказателното поле изпълнител Георгиев намери опразнената мрежа.

 
До почивката Монтана беше далеч по-активният отбор, без обаче да създаде чисто положение. Ударите на домакините попадаха в ръцете на Ел Харуби.
 
Гол на Камбуров пък не беше признат поради засада на тарана.
 
След подновяването на играта нападателят не успя да уцели добре топката и я прати право в ръцете на Христо Иванов от непосредствена близост при поредно меле.
 
Напрежението се покачи в 56-ата минута, когато монтанци имаха неуважени претенции за нарушение срещу Георги Пашов в наказателното поле. Минута по-късно Оливие Боне от състава на гостите получи втори жълт картон за грубо нарушение в центъра на терена и остави съотборниците си с 10 души.

 
 
С човек по-малко не се виждаше как Локомотив ще изравни. При една от редките си възможности Димо Бакалов, който се появи на почивката, изведе Дюфо, а той с все сила стреля към близкия ъгъл, но Христо Иванов с феноменален рефлекс изби в корнер. Монтана стоеше добре организиран.
 
Късно в добавеното време тимът на Ферарио Спасов стигна до втори гол на контраатака. Резервата Здравко Лазаров проби на скорост отляво, копна на далечната греда за Алби Дости, който не се полакоми, комбинирайки със Станислав Генчев. Халфът засече от воле в долния ъгъл.
 
Така, Монтана постигна втора победа, все у дома, като спечели и срещу другия пловдивски отбор след онова 6:0 над Ботев. Феро и компания дръпнаха временно с две позиции и вече са 6-и с 8 точки преди мача на Левски срещу Пирин, като „сините” също са с 8.
 
Локо (Пд), който все още няма победа и гол като гост, остана 9-и с 5 точки, с 4 повече от последния Пирин.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки