Живко Миланов: Не си мислете, че в Левски няма поставени цели – борим се за титла и купа

Сега виждам, че феновете стоят зад отбора и при лоши мачове, преди не беше така, казва десният бек

Живко Миланов: Не си мислете, че в Левски няма поставени цели – борим се за титла и купа
Най-новото попълнение на Левски Живко Миланов заяви, че „сините” винаги имат поставени цели – спечелване на титла и купа, дори това да не се афишира официално.

„Пред отбора са поставени цели, Левски винаги се е стремял към титла и купа. Сега в момента има доста млади момчета и доколко е осъществима целта ще видим във времето, но винаги целите са титла и купа. Не си мислете, че не са поставени цели пред Левски – целите са титла и купа. Надявам се да съм по-добър футболист (след престоя в чужбина). Вече 6 години играя извън България, добих опит в Румъния и Русия. Радвам се, че се завърнах в Левски. Искам да кажа на феновете да продължават да подкрепят отбора. Бяг на последните срещи, не бяха толкова сполучливи, но виждах, че феновете седяха зад отбора, дори и след мача с Пирин. Това докато аз играех тук не се получаваше. Хикс на „Герена” сега се приема не толкова тежко”, заяви десният бек.

След 6 години в чужбина Миланов днес се завърна официално на „Герена” с кратскорочен договор до Нова година.

„Добре се чувствам. Моето завръщане се дължи на това, че малко закъсняхме, до последно чаках един отбор да се върна в Русия, но нещата не се получиха, имаха забрана да направят трансфери. Аз отклоних някои оферти от по-рано, защото мислех, че тая оферта е най-изгодна. Закри се трансферният прозорец, имах и други варианти, но предпочетох да се върна в Левски и така”, обясни Миланов на „Георги Аспарухов”.

Той не изключва възможността да остане в Левски и за по-продължителен период и изрази надежда, че ще бъде готов още за следващия мач срещу Славия в А група на 13 септември /неделя/.

„Всичко е възможно. Януари ще преценим дали ще направим дългосрочен договор, дали ще отида някъде. Засега договорът е до края на декември. Горе-долу вече почвам да навлизам във форма, направих някои тренировки с отбора. Вече три месеца... аз съм тренирал, но повече индивидуално, съвсем по-различно е с отбор. Надявам се за следващия мач да съм готов”.

Бранителят смята, че липсата на ЦСКА в елита е голяма загуба за родния футбол и нищо не може да замени Вечното дерби.

„Това е голяма загуба за българския футбол. Каквото и състоянието на Левски и ЦСКА, дойде ли този мач, този мач се чака 6 месеца и хората искат да го гледат. Има тимове от провинцията в добро състояние, но не е същото. Знаете кое е дербито”, възкликна Живко Миланов.

Той не иска да е капитан на „сините”, защото смята, че смяна на капитана сега може да развали атмосферата в тима.

„Левски си има капитан, не искам да развалям атмосферата, нямам такива амбиции”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки