Сензациите в пресата: Бавят старта на "А" окръжна заради ЦСКА

Станимир Стоилов искал Бербатов в Астана, ПАОК гледа наши национали срещу Норвегия, 5 000 лв. на месец за Живко Миланов

Сензациите в пресата: Бавят старта на "А" окръжна заради ЦСКА
Сензациите в родната спортна преса на 4 септември, петък, 2015 година:

24 часа: Заради ЦСКА бавят старта на „А” оркъжна?

Неприятен слух обикаля от няколко дни сред феновете на ЦСКА. Запалянковците ко­ментират разпалено из социал­ните мрежи мълвата, че през след броени дни клубът ще се оттегли от участие във „В" гру­па заради многобройните за­дължения и заради факта, че БФС не дава да се регистрира новото дружество на Гриша Ганчев.

„Вярно ли е, че напускаме „В" група и започваме от „А" окръжна? Вярно ли е, че от ФИФА вече са наредили да ни отнемат цели 16точки от акти­ва? Наистина ли стартът на „А" окръжна е отложен заради евентуалното включване на ЦСКА в нея?", се питат запа­лянковците във фейсбук.

От БФС обясняват, че стар­тът на софийската „А" окръжна група е отложен заради нераз­бории със стадионите и лошо­то качество на терените на по­вечето от тях. Иначе „червени­те" наистина са застрашени от отнемане на точки заради дъл­гове.

Стандарт: Мъри си правил устата за Бербатов

Мъри си правил устата за Бербатов, разкриха ме­диите в Казахстан. Станимир Стоилов до­ри бил на косъм да прив­лече Димитър Бербатов в "Астана". Това е станало след историческия успех на тима с влизането на групите в Шампионската лига.

От ръководството на столичния клуб реши­ли да се подсилят със звездно попълнение, кое­то да вдигне класата. Именно Бербо е бил на­белязан за тази цел. Ин­тересното в случая е, че именно под ръководство­то на Мъри Митко реши да прекрати кариерата си в националния отбор.

Друга пречка пред сдел­ката се оказва и фактът, че трансферният прозо­рец в бившата съветска република затвори на 14 юли. От "Астана" обаче били решени да измолят местната федерация да направи компромис с цел вдигането престижа на футбола в страната.

7 дни спорт: Живко Миланов в Левски срещу 5 хил. лева на месец

Привличането на Живко Миланов за Левски се оказа най-лесно осъществимата сделка. Бранителят за отрицателно време се разбра с ръководството на "сините" и сложи подписа си под контракт за четири месеца. Близки до клуба разкриха пред "7 дни спорт", че 31-годишният десен защитник ще се подписва срещу скромните 5 хиляди лева на месец, или общо 20 хиляди до края на договора.

Таванът на заплатите на "Герена" се равнява на 12 хиляди лева, но Живко Миланов ще е далече от него. Бранителят изобщо не е искал да коментира темата за парите, а целта му е да играе редовно до края на годината и след това да пробва да си уреди трансфер зад граница.

"Привличането на Живко ще даде агресия, класа и опит в защитата на Левски и целия отбор. Разговорът, който проведохме, беше много бърз. Парите, които ще взема, са минимални", заяви спортният директор Георги Иванов преди дни.

Живко Миланов е един от футболистите, които винаги са били добре дошли на "Герена". Той постигна големи успехи по времето на Станимир Стоилов и Наско Сираков. Миланов е трикратен шампион на България с екипа на Левски. Той има в актива си още три купи на страната и три суперкупи. След това бранителят игра няколко сезона в Румъния и Русия, за да се завърне отново откъдето е тръгнал за големия футбол.

24 часа: ПАОК гледа национали на България – Норвегия

В деня на грандиозното представяне на Димитър Бербатов като футбо­лист на ПАОК емисари на гръцкия клуб бяха пра­тени да наблюдават бъл­гарски национали, които евентуално да станат съ­отборници на голямата звезда на родния футбол на стадион „Тумба" от зи­мата. Емисари на ПАОК изгледаха европейската квалификация България - Норвегия на Национал­ния стадион „Васил Лев­ски". В списъка за потен­циални нови попълнения в тима на Игор Тудор яв­но фигурират и имена от настоящия национален отбор на България.

Евроквалификацията в София проследиха и съ­гледвачи, работещи за италианския Киево и немския Волфсбург.

От БФС превърнаха мача в още по-мащабно и интересно футболно съ­битие. Преди двубоя на пистата на „Васил Левски" дефилираха отбори­те, шампиони в различни­те възрасти от системата на детско-юношеския футбол в България - по екипи и със спечелените от тях купи.

За първи път на бъл­гарски мач на зрителите на терена бе представена и тактическата построй­ка на двата отбора, успо­редно със съобщаването на титулярите.

Стандарт: Берое изтърва 150 000 евро

"Берое" изпусна 150 000 евро за скандалния Жуниор Мапуку. Толкова са давали от "Уади Дагла" за нападателя. Сега той е част от египетския тим, но без пари. Жуниор се похвали с трансфера в мрежата. "Парите са една от силите на тази земя, благодаря на Бог за този нов договор, за това ново предизвикателство", обяви футболистът, който изчезна от Стара Загора след срещата с "Ботев" на 22 август. Той се обяви за болен, а след това нападна Петър Хубчев, който не го искал в отбора си. "Берое" запази мълчание и контрира с излиянията на Мапуку в интервюта. В тях той твърди колко обичал треньора си, защото му спасил кариерата.

Първоначално се заговори, че Мапуку води преговори с "Брьондби" и още един датски тим, но се оказа, че това е било прах в очите. Клубът, който го е искал най-много, е "Уади Дагла". Египтяните дори са изпратили оферта, но не са получили отговор. За това Мапуку е решил да действа. Той е разтрогнал договора си с "Берое" едностранно, благодарение на клауза, която му позволява това. Ръководството на "Берое" запази мълчание по скандала, но се говори, че търси начин, по който да си търси правата.

Мапуку подписа с новия си отбор като свободен агент, обяви адвокат Руди Василев, който се появи заедно с футболиста в Египет. "Бях привикан и от двете страни, за да оформим документите. Тимът искаше да види дали всичко е наред. Мапуку пък дали са изпълнили поставените от него условия. Не знам за какво ще претендират от "Берое". Ако могат - да го направят. Уважавам много този клуб. Работили сме добре с него винаги, но трябва да бъдат по-внимателни при изготвянето на договорите с играчите", заяви за "Стандарт" Василев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки