Потърпевшият от ритника на Рууни ще моли УЕФА да го помилва

"Ако от УЕФА са готови да ме изслушат, бих помолил членовете на федерацията да му простят", обяви Миодраг Джудович

Потърпевшият от ритника на Рууни ще моли УЕФА да го помилва

Защитникът на Черна Гора Миодраг Джудович, който бе изритан от Уейн Рууни при равенството 2:2 с Англия, се обяви в негова подкрепа.

Футболистът на руския Спартак (Налчик) е готов да помоли УЕФА да му прости и да го помилва. За деянието си звездата на Манчестър Юнайтед бе изгонен с директен червен картон в 74-ата минута.

"Рууни не успя да овладее добре топката. Аз я спечелих и след това отнесох ритник. Не очаквах това да стане, просто седях и я пазех, за да не ми я отнеме.

Не беше болка за умиране, но пък ударът бе неприятен. Трябва да се даде нужното уважение на Рууни. Той осъзна веднага грешката, подаде ръка, извини се. Направи същото и към мен. Това е професионално поведение", обясни Джудович.

"Ако това беше друг човек, щеше да има претенции към мен или съдията. Но Уейн постъпи човешки и поднесе извиненията си. Той е голям футболист, защото осъзнава грешките си.

Затова мисля, че няма да е справедливо да бъде наказан за няколко мача. Лично аз смятам, че той въобще не заслужава да бъде дисквалифициран дори и за една среща.

Ако от УЕФА са готови да ме изслушат, бих помолил членовете на федерацията да му простят", добави бранителят.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки