На Острова: Тази нощ е съдбовна за Берба, той ще получи своя шанс

Мач номер 100 за българина в Юнайтед може да се окаже решаващ за кариерата му

На Острова: Тази нощ е съдбовна за Берба, той ще получи своя шанс

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов ще запише своя мач номер 100 с червената фланелка тази вечер, убедени са английските медии.

Английският шампион се изправя срещу непретенциозния тим на Алдършот в среща от 1/8-финалната фаза на турнира за Карлинг къп, в който по правило шанс получават футболистите с по-малко игрови минути през сезона.

Двубоят с тима от Лига 2 обаче може да се окаже решаващ за развитието на кариерата на Бербо с екипа на „червените дяволи”, прогнозират колегите от Острова.

Причината – тежкото поражение от градския съперник Манчестър Сити през уикенда, което със сигурност ще накара наставника на шампионите сър Алекс Фъргюсън да преосмисли стратегията на отбора си за следващите мачове.

Шотландският спец закотви българския голмайстор на Висшата лига на пейката в средата на миналия сезон заради отличната форма, в която навлезе новата мексиканска покупка Хавиер Ернандес, но „Грахчето” определено не показва същото постоянство през този сезон.

В края на летния трансферен прозорец Фърги заяви, че не е продал Бербатов, въпреки че е получил две оферти за него, като поясни, че благоевградчанинът ще получи своя шанс за изява през сезона.

Тази нощ определено ще е една от най-добрите възможности за Димитър да блесне с играта си и да измести от стартовата единайсеторка Чичарито, а това, че срещата е юбилейна за него може само да го мотивира допълнително, пишат още в Англия.

До момента Бербатов има три изиграни мача в надпреварата за Карлинг къп с екипа на Юнайтед* и нито един отбелязан гол, а в предишното му участие в турнира, срещу Лийдс, славата бе за друг негов конкурент - Майкъл Оуен, който открадна заглавията в пресата с двете си попадения за успеха с 3:1.

Сега обаче Берба, чийто договор изтича през лятото, отново ще получи възможност да напомни за себе си.

Предвид очакваните промени в Манчестър след разгрома от „гражданите” за предстоящия след мача с Алдършот двубой с Евертън и леката програма на Юнайтед до края на календарната година*, то българинът определено може да вземе съдбата си в свои ръце и да си гарантира оставането на „Олд Трафорд”, а защо не и титулярното място.

Статистиката на Бербатов в Юнайтед и програмата на "червените дяволи" до края на годината може да видите в прикачените файлове.

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

Гуардиола пренаписа историята, Сити пак е шампион! (ВИДЕО)

Обратът на Арсенал не промени класирането

От Байерн са категорични за мениджъра на Брайтън

Той няма да бъде следващият треньор на тима

Решено е! Де Дзерби се разделя с Брайтън до броени дни

Той ще освободи поста си след края на сезона

Уулвс е в напреднали преговори с ас на Саутхемптън

Че Адамс може да подсили "вълците"

Реал (Мадрид) вече е разбрал за тайната клауза на Мак Алистър

"Кралете" се интересуват от халфа на Ливърпул

Челси постигна договорка за привличането на Месиньо

Талантът от Палмейрас май ще акостира при "сините"

Артета ще преговаря за нов договор след края на сезона

Сегашният му контракт е до края на следващата кампания

Емери: Искам да спечеля Висшата лига и Шампионската лига с Астън Вила

Мениджърът на бирмингамци демонстрира големи амбиции

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки