Стойчо Стоев: Целта е да излезем и да победим Калиакра, проблемът ни е, че не можем да вкарваме (аудио)

Вижте групата на "чуковете" за мача с Калиакра

Стойчо Стоев: Целта е да излезем и да победим Калиакра, проблемът ни е, че не можем да вкарваме (аудио)

Старши треньорът на Миньор (Перник) Стойчо Стоев даде обичайната си пресконференция преди мач от „А” група. В петък „чуковете” приемат пред собствена публика отбора на Калиакра, а началният час на мача е 14:30. 


Наставникът на пернишкия тим заяви на пресконференцията, която посетителите на Novsport.com имаха възможността да слушат на живо, че очаква победа от своя тим и че нищо друго освен успех не би задоволило Миньор: „Очакванията са да излезнем и да победим. Такава е и настройката. Ясно е, че и Калиакра идва с надежди и очаквания, но каквито и да са те, при нас целта е само една – да излезем и да ги преодолеем. Мястото, на което Калиакра се намира в таблицата, не отговаря наистина на възможностите на отбора. Те имат не лоши футболисти, гледах им няколко мача. Каквото и да е състоянието им, по-важно е каква продукция ще изнесем ние.Мисълта ни е как да преодолеем Калиакра”.

Стоев поясни, че е имало някои играчи от състава на „чуковете”, които не са били добре със здравословното си състояние, но при всички вече всичко е наред: „Имахме известни здравословни проблеми, но в момента всички се чувстват добре и няма да имат проблеми да играят”.

По отношение на мача от 11-ия кръг с Черноморец, Стойчо Стоев бе на мнение, че тимът не се е представил толкова зле: „Не бих казал, че бе толкова неубедително представянето в Бургас. Просто имахме проблем във фаза атака. Отборът се противопоставяше не лошо срещу Черноморец. Проблемът е, че не можем да вкарваме. Това ни е основният проблем. Работа се в тази насока, но все още изпитваме слабост там”.

Наставникът допълни: „Нека не коментираме с колко нападатели ще излезем. Не зависи толкова с колко нападатели играе отборът, а по какъв начин играе”.

Запитан за това как ще завърши мача, Стоев заяви: „Прогнози аз не давам, нормално е като треньор да желая отбора ми да победи и да направим всичко възможно да излезем наистина като победители в този двубой”.

На пресконференцията присъства и полузащитникът Иво Стоянов, който също като своя наставник заяви, че тимът играе само за трите точки: „Настроението е единствено и само за победа. Всичко върви както трябва и мисля, че ако излезем на 100%, ще видят зор. Мисля, че няма опасност да подценим Калиакра, защото те са сериозен отбор”.

Главен рефер ще бъде Владимир Вълков с помощници Георги Славов и Пламен Георгиев. Четвърти съдия е Стефан Апостолов.

Ето и групата на Миньор:

Вратари: Чворович, Банков

Полеви играчи:
Христозов, Марков, Божиков, Стойчев, Брахими, Василев, Траянов, Том, И. Стоянов, Бибишков, Михов, Павлов, Илиев, Въндев, Окечукво, Цветков, Тодоров, Йорданов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки