Наставникът на Калиакра: Има отбори с пари и такива като нас, малко е като първенство в първенството

„Доскоро не знаехме дори дали ще има отбор, а това няма как да не влияе на момчетата"

Наставникът на Калиакра: Има отбори с пари и такива като нас, малко е като първенство в първенството

Старши треньорът на Калиакра  Радостин Трифонов коментира равенството 1:1 в първия мач от 12-ия кръг на „А” група, до което съставът от Каварна се добра в Перник.

Наставникът на Калиакра дори обяви, че са дошли за победата на „Стадиона на мира”, но лошото начало на срещата и бързия гол на „чуковете” им е попречил да се поздравят с успеха.

„Донякъде съм доволен, защото знаете, че за тази година това ни е първа точка далеч от дома”, заяви Радостин Трифонов.

„Честно казано, даже искахме да вземем победата днес, но влязохме зле в срещата и допуснахме бърз гол, след което бе трудно да стигнем до успеха.

Лошото начало бе свързано с това, че футболистите на Миньор играха много директно и ние не можахме да ги пресираме добре.

Нямаше указания от наша страна да се прибираме толкова много във фаза защита, но така се получи, понеже пак казвам – те търсиха своите нападатели веднага, след като овладеят топката.

За нас обаче най-важното в момента е играта, защото и точките ще дойдат с нея. Така че, сега трябва да се опитваме да изчистим грешките и да играем освободено”, поясни наставникът, след което бе попитан какво е положението вътре в клуба и дали финансовите проблеми са вече загърбени.

„Доскоро не знаехме дори дали ще има отбор, а това няма как да не влияе на момчетата. Не е тайна, че футболистите не са си получили по една заплата, но кметът ни увери, че тя ще бъде изплатена тази седмица.

Ние обаче сме професионалисти и гледаме напред, най-вече към представянето си на терена.

Привлякохме обаче 11 нови футболисти и бе много важно да тръгнем добре, за да си повярват новите, но не се получи и затова имахме известни проблеми. Сега обаче те са изчистени и затова се надявам да започнем да показваме все по-добро представяне.

Все пак, истината е, че в първенството има 4-5 отбора с пари, 4-5 клуба със средни възможности и ние сме от третия тип тимове… Малко се получава като първенство в първенството”, допълни в заключение Трифонов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки