Марсиал: Не съм новият Тиери Анри

Ван Гаал ми се обади по телефона, майка ми превеждаше, разказва най-скъпият тийнейджър в световния футбол

Марсиал: Не съм новият Тиери Анри

Антони Марсиал не смята, че прилича на Тиери Анри по стила си на игра и подчерта, че има още много да доказва след силния си старт в Манчестър Юнайтед.

Марсиал е в състава на Франция за предстоящите контроли с Армения и Дания. Той вкара три гола във Висшата лига след трансфера за 50 млн. евро от Монако.

„Знам, че Анри е много велик играч, който е легенда в Англия. Не мисля, че имаме еднакви характеристики. Тиери Анри си е Тиери Анри, а аз все още трябва да се доказвам. Като продължавам да работя, ще опитам да стигна това ниво, но все още съм много далеч”, коментира Марисал в интервю за френската телевизия BFM.

Нападателят разкри и някои детайли около трансфера си в Юнайтед и разкри, че майка му му е превеждала, когато по телефона му се обадил Луис ван Гаал.

„В общи линии, беше ми казано, че не се продавам, така че мислех, че оставам в Монако. Когато узнах за офертата, не се колебах и за секунда и всичко стана бързо. Наистина исках да продължа да играя в Шампионска лига. Ван Гаал ми се обади и говореше с майка ми, която превеждаше. Когато пристигнах в Манчестър се срещнах с него, обсъдихме всичко подробно и всичко стана бързо”.

Марсиал отново обяви, че не се притеснява от огромната сума, платена за него, която според различни информации може да стигне до 80 млн. евро при определени условия.

„Това не ме притеснява толкова много. Повече се тревожех за моето семейство след всичко, което се изписа във вестниците и беше казано. Аз просто бързах да отида в Манчестър и да играя футбол. Опитвам се да игнорирам всичко. Оставам в свой собствен „балон”, концентрирам се върху футбола. Тренирам и опитвам да науча английския език възможно най-бързо”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки