Скандал: Литекс не пуска 9-има национали

Ловчанлии удариха здраво по националните отбори на България – мъже и младежи, а както изглежда и по БФС

Скандал: Литекс не пуска 9-има национали

Литекс удари здраво по националните отбори на България – мъже и младежи, а както изглежда и по БФС, след като ловчанлии са взели решение да не пуснат своите футболисти за двата лагера, организари от Ивайло Петев и Тони Здравков съответно, предаде "Дарик".

Шефовете на „оранжевите“ са обявили своето решение едва три дни преди старта на двата лагера.

Както е известно, от Ловеч прокламираха, че с издръжката на Литекс се заема Данаил Ганчев, след като баща му Гриша Ганчев пое контрола върху ЦСКА. Наскоро Правната комисия към БФС не удовлетвори искането на Ганчев-старши създаденото от него ново дружество ФК ЦСКА да продължи участието на старото ПФК ЦСКА във "В" група.

Аут от националните отбори са точно деветима футболисти от Литекс. Това са: Пламен Гълъбов, Никола Колев, Красимир Станоев, Кирил Десподов, Страхил Попов, Антон Недялков, Иван Горанов, Кристиян Малинов и Георги Минчев.

Има голяма вероятност БФС да наложи глоби от по 10 хиляди лева за всеки непуснат футболист, тъй като датата е официална за сборове на националните отбори.

Очаква се Ивайло Петев и Тони Здравков да попълнят своите отбори с други играчи. Преди това обаче се очаква писменото уведомление в централата от Ловеч. 

Както е известно, "А" националният отбор на България ще проведе тренировъчен лагер в град Правец между 9-ти и 13-ти ноември. На 11-ти ноември от 17:00 ч. повиканите от селекционера Ивайло Петев футболисти ще вземат участие в двустранна игра, която ще бъде закрита за представители на медиите. За 13-ти ноември от 15:00 ч. е предвидена приятелска среща с националния отбор до 21 години. Двубоят ще се състои на терена на Българския футболен съюз в спортен комплекс "Правец".

Лагерът на младежите включва две контроли. Първата е срещу състава на Ботев (Пловдив) на клубната база в Коматево на 12.11 (четвъртък) от 14:00 часа, а втората е срещу „А“ националния отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки