Пато се изповяда в края на годината

"Годината щеше да бъде незабравима, ако не бяха многото контузии", смята бразилецът

Пато се изповяда в края на годината

Нападателят на Милан и Алешандре Пато (по името на родния му град Пато Бранко), даде интервю-изповед, в което говори за своите мечти и за интимната си връзка с дъщерята на Силвио Берлускони.

"За мен 2011-та бе много добра година. Спечелих първите си трофеи в Европа и отбелязах важни голове. Годината щеше да бъде незабравима, ако не бяха многото контузии", резюмира бразилецът изтеклия период. Пато вкарва средно по един гол на два мача и въпреки това треньорите често го критикуват за колебливата му игра.

"Карло (Анчелоти, бившият треньор на "росонерите") разговаряше с мен и ми казваше какво да правя на терена. Ако трябва да бележа развитие, трябва той (Масимилиано Алегри, наставникът на Милан) да ми казва в какво да напредвам. От време навреме ми обяснява нещо, но треньорът трябва да внушава на играчите си по какъв начин да си поправят недостатъците. Не искам повече да говоря. Футболистът трябва да сведе глава и да се труди. Аз съм длъжен да следвам указанията на треньора," споделя Пато, който очевидно не е в добри отношения с Алегри.

Почетният президент на Милан и собственик на клуба Силвио Берлускони, който често се самонагърбва и с треньорски функции, заяви публично, че желае да вижда Пато по-често на терена редом със Златан Ибрахимович.

"Извън терена не съм близък със Златан. Знам, че има деца и прекрасно семейство. Той е голям играч, в състояние да помогне на съотборниците си да побеждават и спечелят шампионска титла. Нямам проблеми да играя с него, но Алегри трябва да реши", отговаря Алешандре.

Най-спряганата покупка на Милан на предстоящата януарска футболна борса е прокуденият от Манчестър Сити аржентински ас Карлос Тевес, който може да се окаже сериозен конкурент на Пато за титуляр в нападението.

"Той е шампион и, ако го купим, ще можем да стигнем до върховете на всички турнири. Треньорът ще решава кой ще седи на резервната скамейка," смята бразилецът.

Пато се ожени през 2009 година за бразилската актриса Стефани Бриту, но бракът им трая седем месеца. Сега е постоянно в компанията на Барбара Берлускони, дъщеря на президента на Милан и жена мениджър, която управлява значителна част от семейната империя.

"Стараем се да водим нормален живот. Аз съм спокоен и ме притесняват единствено контузиите. Барбара вече гостува в моя дом в Бразилия," признава спряганият за бъдещ зет на Силвио Берлускони.

Най-труден се оказва въпросът как е понесъл посещението на операта "Дон Жуан" в Миланската скала, наложено му от Барбара Берлускони, като се има предвид, че футболистът е известен с пристрастеността си към видео игрите и не се разделя със своя плейстейшън.

 "Да речем, че и операта ми хареса", бе облекчителният отговор на Пато, тъй като мнозина се страхуваха да не попита на свой ред в кой отбор играе тоя "Дон Жуан".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки