Галчев излиза в мач №100 за ЦСКА

Двубоят в 14:00 часа остава без телевизионно покритие

Галчев излиза в мач №100 за ЦСКА

ЦСКА ще изиграе 15-ия си шампионатен мач днес. Съперник е един от аутсайдерите в първенството Пирин ГД, а началният час на срещата е 14:00.

Двубоят няма да бъде предаван директно по телевизията, както се случи с първите няколко срещи на червените в първенството. Причината е, че по същото време се играе мач от А група - Черно море - Ботев Пд. А по договорка с БФС двубоите от трета дивизия и елита не могат да се засичат в пряко тв излъчване.

Интересен момент е, че капитанът на ЦСКА Борис Галчев ще запише своето шампионатно участие №100 за армейците, ако се появи на терена днес. До този момент той има 99 двубоя в първенството, от които 89 са в А група. В тях Галчев е реализирал 12 гола, от които 7 - през настоящия сезон. Иначе халфът има общо 123 участия за ЦСКА във всички турнири - 12 на международната сцена и още 11 за Купата на България (две от тях са в квалификационната фаза). Той е настоящият играч на отбора с най-голям стаж в ЦСКА. След него се нареждат Стоян Колев и Александър Бранеков.

Очаква се Галчев да се завърне на терена, след като изтърпя една среща наказание за натрупани 5 жълти картона. Той ще си партнира с Аясс в средата на терена, а точно пред отбраната ще действа Йордан Йорданов, пише "Тема спорт".

В защита обаче са най-сериозните проблеми пред наставника Христо Янев. Централният бранител Александър Бранеков е аут до края на сезона, а левият бек Милен Кикарин - до края на годината.

Така се очаква отляво да действа Виктор Райчев, а в центъра след дълго отсъствие да се завърне Грънчов, който ще си партнира с Чорбаджийски. Отдясно отново ще играе Динчев.


В предни позиции Хазуров ще е почти сигурно титуляр на върха на атаката вместо Преслав Йорданов. Може да има и още една промяна - дясно крило вместо Николай Цветков да започне Александър Александров. Головодов пък остана извън групата за втори пореден мач.

Съперникът Пирин ГД е сред най-неубедителните отбори от началото на сезона. Неврокопчани заемат 13-о място от 17 отбора с 3 победи, 3 равенства и 8 загуби при 15:22 голова разлика. Те са водени от бившия си футболист Димитър Крушовски, а нямат победа в 3 поредни срещи - загубиха от Вихрен (0:2) и Беласица (0:1) и направиха реми (1:1) с Рилски спортист. Групата, с която Крушовски разполага, не е никак голяма и той ще вземе в отбора и момчета от школата. 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки