Сензациите в пресата днес: Арш иска 200 бона, за да се махне от Левски

Черноморец посече Левски с 600 000 евро за Жужу, в ЦСКА отдъхват за Галчев и Платини

Сензациите в пресата днес: Арш иска 200 бона, за да се махне от Левски

Шюрд Арш опитал да източи касата на „Левски", като поискал близо 200 хиляди евро за скъсване на договора, твърди "Труд".


Ненужният холандец обявил готовност за раздяла, ако получи половината заплати до края на договора през 2014 г. Деветката прибира по 150 хиляди евро на сезон без бонуси за мачове като титуляр и т. н. Общата сума излиза 375 000...

 
Арш тръгна с „Левски" за лагера в Кипър, но ситуацията остава заплетена. Шюрд е предложен  на  французи,
белгийци, холандци и испанци, но не му дават повече от половината настояща заплата. Затова „лалето" не иска да ходи там. Търси се вариант с наем за 6 месеца или 1 г. Или пък Арш да намали претенциите си към „сините".
 
„Левски" се раздели с Марко Видович, а също ненужният Ларс Рисп не тръгна за Кипър и остана в София. Раздялата с дуета плюс Арш ще освободи бюджета за заплати за нови двама чужденци -халф и нападател.


Според "Меридиан Мач" Левски се е отдалечил максимално от една от трансферните си цели - алжиреца Жужу. Мераците на „сините" към крилото на Черноморец са били посечени от 600 000 евро. „Акулите" са поискали въпросната сума от Левски за звездата си.
 
Лично новият шеф на „Герена" Иво Тонев се е обадил в четвъртък на треньора на Черноморец Димитър Димитров, за да попита за цената на алжиреца. Херо обяснил, че тя е такава, каквато клубът иска за Жужу, и от турските клубове, които имат интерес към крилото - 600 000 евро. Както е известно, алжирецът беше на косъм от трансфер в Самсунспор, като два та клуба се бяха разбрали за цена та. Играчът обаче не прие личните си условия и сделката пропадна. Турският клуб е предлагал именно 600 000 евро за Жужу.
 
Левски има интерес към още един футболист на Черноморец. Това е защитникът Енис Хайри. Тунизиецът с германски паспорт е по-възможна цел на „сините", защото договорът му свършва в края на сезона.

Oставаме по трасето Левски - Черноморец. Според "Меридиан мач",  "сините" дължат 200 000 евро на бургазлии около трансфера на Орлин Старокин. Това окончателно стана ясно, след като „сините" не успяха да изпълнят условие по трансфера. Защитникът премина на „Герена" в началото на сезона след трансфер от Черноморец.
 
Двете страни се разбраха „сините" да платят 100 000 евро на юношата на ЦСКА плюс младоците от школата на „Герена" Борислав Балджийски и Александър Киров. Впоследствие обаче вторият не мина през медицинските тестове на стадион „Лазур", след като лекарите на Черноморец му открих; травма.
 
Заради това сделката беше пред провал. Това предизвика нова уговорка между двете страни. Според нея, ако Киров не успее да се излекува напълно от травмата си до края на 2011 година, Левски трябва да плати още 100 000 евро за Старокин. Към днешна дата Сашо Киров продължава да е контузен и „сините" дължат въпросната сума на Черноморец.



 

Нападателят на „Лудогорец" Тодор Колев си тръгва през зимната пауза, пише "Труд". Капитанът на тима при влизането му в „А" група миналото лято има да изчисти финансови взаимоотношения с клуба и ще си търси нов отбор. Колев бе резерва през есента и не получи много шансове за игра. Нападателят има оферти от България, където винаги открит вариант за него е бившият му тим „Славия". Интерес има и от „Черно море", но и от отбори от Азия. Колев няма да бърза с решението си къде ще играе напролет. Другите двама, които са свободни да си търсят отбори, са Димо Атанасов и Мирослав Антонов.

 
Прехвърляме се на "Армията", където ЦСКА си отдъхна за Мишел Платини и Борис Галчев. Резултатите от допингпробите им след победата с 2:0 над „Литекс" (2:0) са отрицателни, съобщава "Труд".
 
Не е ясно защо точно за този мач д-р Мирчо Крайнов не е дал хранителната добавка блек файър, но това поне с малко намали главоболията на „Българска армия". Битката извън терена остана за капитана Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов.
 
В ЦСКА проучват дали тримата могат да започнат тренировки в понеделник, или трябва да се готвят отделно. Според изпълнителния директор на БОК Белчо Горанов уличените в употреба на забранени   стимуланти спортисти могат да тренират, но не и да играят до излизане на наказанието. Това се отнася и за контролите. Спортното ръководство на ЦСКА не обръща внимание на критиките, че още няма нови футболисти.
 
Традиционно рядко всички попълнения започват от първата тренировка. А до старта на първенството остават цели два месеца. Със сигурност Мишел Платини няма да бъде използван от треньорския' щаб. Бразилецът беше обвинен, че бойкотира последните мачове на тима. Платини се слави, че е играч на настроения и през 2010 г. вкара 1 гол.
Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

Матей аут за Лудогорец, пред раздяла с ЦСКА

Капитанът може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

ЦСКА готви мащабна селекция, гледа към Испания

„Червените“ търсят подсилване във всички линии

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки