Румен Димов: Тази публика печели мачовете на ЦСКА

Не играхме както можем, допуснахме много грешки, но правим нещо, което го няма в България, казва треньорът на Созопол

Румен Димов: Тази публика печели мачовете на ЦСКА

Треньорът на Созопол Румен Димов остана впечатлен от публиката на „Българска армия” при загубата с 0:3 от „армейците” в последния четвъртфинал за Купата на България. Според него, верните фенове на ЦСКА печелят мачовете на „червените”.

„Това е велика публика. Ако я няма тая публика, този отбор нямаше да го има. Тази публика печели мачовете на ЦСКА. Отборът не е толкова добре подготвен, ако е в „Б” група, всеки мач е тежък, ако не е тази публика да ги вдига тези момчета, трудно ще им е. Имат зад гърба си хора, които им помагат и ги дърпат по-напред. Пожелавам им успех и занапред”, сподели Румен Димов след поражението пред „Диема Спорт 2”.


Наставникът на втородивизионния тим смята, че играчите му не са играли достатъчно добре.

„Този мач се играеше на грешки. И единият, и другият отбор търсеха по свой начин да излъжат съперника, да го надиграят тактически. Не успяхме, не издържахме тактически. Голът (първият) падна 12 минути преди края, оголихме се и оттам дойде този резултат, Но ние сме млад отбор. Допуснахме доста грешки. Не играхме както играем, не се получиха нещата, които бяхме запланувани. Момчетата се стараха, грешки имаше, ще си ги кажем. Нека сега да си починем, ще направим една подготовка, ние имаме стратегия за развитието на клуба, това е част от развитието ни”.

Димов засипа със суперлативи кмета на Созопол Панайот Рейзи за направеното в помощ на спорта в морския град.

„Започнахме да правим нещо, което го няма в България в момента. Благодарение на човека зад гърба ми – Панайот Рейзи. Изградихме един страхотен стадион, трябва да го видите, феноменален, може би няма такъв стадион в България. Ние сме един отбор от един малък град. Ние сме най-малък град от всички професионални клубове – 3-4 000 човека сме. Ние сме малък град, имаме едно училище, но децата се палят, идват, тренират в перфектни условия, това е най-важното. Аз съм родител, имам две деца. Те идват да тренират и не мислят за простотиите в нашия свят. Това искаме да направим, да запалим децата. Нека взимат пример от Панайот Рейзи, който е направил толкова спортни неща. Общината ни помага, клубът върви все по-нагоре. Ако някой кмет в България каже, че парите не стигат за спорта, да си взима чантичката и да се маха то това място”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки