Сър Алекс: Уелбек имаше проблеми на 16, още малко и ще стане истински мъж

"Винаги сме били наясно с възможностите на Дани, но той имаше усложнения с физиката", смята Фъргюсън

Сър Алекс: Уелбек имаше проблеми на 16, още малко и ще стане истински мъж

Нападателят на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек трябва да премине още някои физически тестове. Според изказване на мениджъра на тима Сър Алекс Фъргюсън роденият през 1990 година Уелбек е имал проблеми с растежа си, когато е бил на 16. Сър Алекс очаква Уелбек да продължи развитието си през следващите години.

 

Уелбек има четири гола в последните си шест мача за тима, включително победното попадение срещу Арсенал през миналия уикенд. С последните си добри изяви Дани изпревари голаджиите Димитър Бербатов и Хавиер Ернандес.

 

"Винаги сме били наясно с възможностите на Дани. Проблемите с него са физически. Когато беше на 16 той имаше проблеми с колената, защото растеше бързо. После имаше усложнения и с бедрата. Нямаше нищо сериозно, просто въпрос на време той да се превърне в мъжа, който виждаме сега", каза Фърги.

 

"Той има страхотна физика, а и ще подобрява играта си. Според нашите изследвания той има още малко да постигне, докато стане истински възрастен играч. Той се справя добре като за млад играч с възможността да играе в Юнайтед. Уверен съм в характера и ентусиазма му, към отношението му към играта. Една от причините да взимаме определени млади футболисти е, че те са изпъкнали с характера си още в младежките формации", добави Сър Алекс. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки