Юношеските национали до 16 г. победиха Славия с 4:0

Юношеският национален отбор на България до 16 години победи връстниците си от Славия с 4:0 в контролен мач, игран в Правец.

Юношеските национали до 16 г. победиха Славия с 4:0
Юношеският национален отбор на България до 16 години победи връстниците си от Славия с 4:0 в контролен мач, игран в Правец. Старши-треньорът Методи Деянов реши да изпробва нова схема на игра през първото полувреме, залагайки на „ромб" в халфовата линия и на двама в атака. След почивката селекционерът се върна към познатото на отбора 4-2-3-1 и малко след подновяването на играта останалият сам на върха на атаката Илия Димитров бе съборен в наказателното поле. Антонио Вутов не сгреши от бялата точка и откри резултата.
 
До края на мача точни за юношеския национален отбор на България (16) бяха още Валентин Томов, Илия Димитров и Александър Попов. Вторият и третият гол дойдоха след еднотипни атаки по крилата - първо Александър Димитров проби отдясно и центрира прострелно за Томов, който не сбърка. Илия Димитров покачи на 3:0, възползвайки се от добра работа по левия фланг на Валентин Томов и още едно остро центриране. В самия край на срещата след ъглов удар, изпълнен от Александър Димитров, Александър Попов оформи крайното 4:0.
 
„Реших да изпробваме нова схема, която момчетата не практикуват по клубовете си. Работихме над нея в трите дни, в които бяхме на лагер, но очевидно времето за сработване не ни стигна. Когато преминахме към 4-2-3-1 започнахме да ораганизираме хубави атаки и второто полувреме за нас беше по-силно и съм по-доволен от него. Аз всъщност залагах на 4-2-3-1 още от първия си ден като треньор, така че не съм изненадан, че отборът се организира бързо и влезе много по-добре в двубоя след почивката", сподели селекционерът Методи Деянов.
 
Следващият лагер на юношеския национален отбор до 16 години вероятно ще започне на 10 март, а от 13-ти до 15-ти март тимът ни ще участва на четиристранен турнир в Сърбия, организиран от УЕФА.
 
Съставът на България (16):

Николай Радев (41 - Николай Кръстев), Димитър Цека, Стефан Велков, Петър Райков (41 - Владимир Айтов), Чавдар Ивайлов (70 - Антон Митков), Антонио Тилев (60 - Веселин Любомиров), Янис Карабельов, Валентин Томов (67 - Преслав Антонов), Антонио Вутов (65 - Александър Попов), Илия Димитров (70 - Божидар Краев), Кадир Кадир (41 - Александър Димитров) 

Илиан Илиев връща Миланов в националния

Халфът на Динамо сменя Груев

Още един проблем пред Илиан Илиев, всичко се обърка

Груев аут за мачовете с Румъния и Словения

Още един от Черно море в националния

Васил Панайтов пред дебют за България

Двама национали пропускат контролите с Румъния и Словения

Илиан Илиев ще се оправя без Христов и Петков

Георги Иванов: Искам да спечелим Лигата на нациите

„За клубния футбол пожелавам на всички отбори да стигнат груповите фази на турнирите“

Официално: Илиан Илиев повика двама дебютанти

Вижте всички национали за контролите с Румъния и Словения през юни

Канят трима „моряци“ в националния тим

Вижте и кои са те

Юношите до 16 г. удариха Черна гора

На старта на международния приятелски турнир "Милян Милянич"

Илиан Илиев отново взе 14 от чужбина, има само 1 промяна

Вижте повиканите национали, играещи зад граница

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки