Обявяват Попето за Футболист на 2015 г. от 11:30 ч

Нападателят ще е вторият победител поред в последните 4 години без да е играл в първите отбори на Левски и ЦСКА

Обявяват Попето за Футболист на 2015 г. от 11:30 ч
Играе в чужбина. Печели добре. Харесва чалга. Женен е за красива попфолк певица. Кръсти сина си на себе си. Цапнат е в устата. Непрекъснато е в новините и днес отново ще бъде, защото се очаква да го наградят за футболист №1 на България за 2015 г. Ивелин Попов си е футболист отвсякъде, и то в класическия смисъл, който народът влага в тази дума. Амбициозен, пробивен, нахакан, талантлив и безпардонен. Един от малкото, които разчупват скуката и стандарта в безличния БГ футбол.
 
Самият Ивелин Попов, или Попето, както го наричат, признава - изминалата 2015-а беше лоша. Националният отбор се срина в европейските квалификации. Той изпусна купата на Русия с екипа на „Кубан" в загубения с 1:3 финал срещу „Локомотив" (Москва). На фона на пълната трагедия в българския футбол - сгромолясва-нето на ЦСКА и „Локомотив" (Сф) във „В" група, изваждането на „Литекс" и позорното отпадане на всичките ни отбори още в първите кръгове на европейските турнири, короната за играч на годината някак губи тежест. Което е много тъжно. Но трябва да се награди някой и Попето го заслужава, макар че вероятно ще стане №1 за година, която далеч не му е най-добрата. Като в приказката, че в царството на слепите и едноокият е цар. В такова царство се е превърнал футболът ни, но нека не омаловажаваме труда на 28-годишния футболист. През лятото той осъществи трансфер в руския колос „Спартак" (Москва) и бързо се наложи там, а за националния отбор си остава лидер, дори да играе на куц крак.
 
Попето ще е вторият победител поред (след Владислав Стоянов от „Лудогорец" за 2014 г.) и третият (заедно с Георги Миланов от „Литекс" за 2012 г.) в последните четири издания на конкурса за футболист на годината, без да е играл в първите отбори на „Левски" и ЦСКА.
 
Ивелин започва в школата на „Септември" и до днес може да бъде видян на стадиона в „Красна поляна" да вика за своите наследници. После изкарва почти пет години в „Левски", но не му предлагат професионален договор и отива в холандския „Фейенорд". Там не успява да се пребори за картотека, връща се в България и почва в „Берое", но „Литекс" го забелязва на турнира „Юлиян Манзаров" и го прибира с 5-годишен договор. Чак в Ловеч блесват неговият талант и труден характер. Играе силно, но и се забърква в скандали, провокира публиката с неприлични жестове, скара се с треньори от калибъра на Любко Петрович. Дори клубният шеф Гриша Ганчев се включи в неговото превъзпитание, като го прати да полага общественополезен труд за назидание. Излиза в чужбина - първо в турския „Газиантеп", после в руския „Кубан" (който му дължи 600 000 долара към днешна дата) и сега в „Спартак". На 22 години става най-младият капитан на националния отбор, за България до момента има 58 мача и 10 гола. Но с държавния тим е преглъщал и срам. Като изпуснатата дузпа срещу Малта (1:1) през 2014 г., когато скандализира с изказването си: „Прибрах се и пих пет аулина, отворих една бутилка уиски и удавих мъката, на сутринта, без да мигна, тръгнах в 6,30 за летището".
 
Голямата уста на Попето стана любима и на руските медии, които често я цитират. Само преди няколко дни българинът пак влезе в новините с майтапа, че дори да е качил 1 кг по коледните празници, е напълнял по-малко от бременната си съпруга Елена Паришева. След сина Ивелин-младши тя ще го дари тази година с втора рожба - момиче.
 
Попето изкара празниците в родината, прекарвайки част от времето в любимото си занимание - игра на карти. Още една област, в който израсналата в столичния квартал „Коньовица" звезда обича да оставя съперниците си капо. Днес той е вале пика в тестето от карти на българския футбол.
 

Ангел Виденов, „Труд” 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки