Зику: ЦСКА ще се оправи с нов клуб

„Поддържам връзка с човек от отбора и съм наясно с многото проблеми”

Зику: ЦСКА ще се оправи с нов клуб
Бившият нападател на ЦСКА Янис Зику изгледа контролата на настоящия си отбор Поли Тимишоара срещу Левски (1:2), след което говори пред български медии в Турция. Малко по-рано през месеца той игра срещу Ботев Пд, но тогава тимът му загуби с 1:4.

През този сезон Зику има 15 мача и 2 гола в румънския елит, като вече е на 32 г.

Миналият през Интер играч беше в ЦСКА през есента на 2011 г., когато си партнираше с Жуниор Мораес и реализира 13 попадения за 15 мача в А група. През зимата обаче бе трансфериран в корейския Поханг Стийлърс за сериозна сума.

„Престоят ми в ЦСКА беше прекрасен момент за мен. Сега съжалявам много, че отборът не е в А група, където му е мястото. Но вярвам, че с новия клуб, с който ще излезе начисто, ще се върне на мястото си. Очаквам с нетърпение отново да има дерби с Левски", каза Зику, който заби победния гол за армейците в мач №1 на България през есента на 2011 година.

„Говоря си доста често с един човек от ЦСКА и знам, че клубът има много сериозни проблеми. Сигурен съм обаче, че с помощта на феновете отново ще бъде в А група, и то съвсем скоро", добави румънецът, цитиран от "Тема спорт".

„Сега отново съм в Поли Тимишоара (б.р. - той дойде в ЦСКА от този клуб). През лятото си мислех, че ще играем в шампионския плейоф на нашето първенство, но не се получи. Сега сме в такава позиция, че трябва да се борим да не изпаднем, аз съм сигурен, че ще се спасим", коментира още Зику.

„Левски игра добре срещу моя отбор, но трябва да се има предвид, че доста наши играчи са контузени, а други са много млади. Все пак Левски има не лош състав и може да спечели срещу всеки в България. Мога да изкажа и добри впечатления от Ботев. Те показаха много силна игра срещу моя отбор и ни победиха с 4:1", добави Янис Зику.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки