ЦСКА играе срещу елитния гръцки Пантракикос от 15:00 часа днес

Съперникът на армейците заема 15-о място в Суперлигата и носи култовия пря­кор "крокодилите"

ЦСКА играе срещу елитния гръцки Пантракикос от 15:00 часа днес

ЦСКА играе контрола сре­щу елитния гръцки Пантракикос днес от 15:00 часа в Александруполис. Червени­те провеждат именно в този град втория си лагер. Съперникът на армейците заема 15-о място в Суперлигата и носи култовия пря­кор "крокодилите". Треньорът Христо Янев ще заложи под рамката на Анатоли Господинов, който изобщо не взе участие сре­щу Ксанти в понеделник. В тази проверка не се включи и десният бек Васил Попов. Всички останали налични играчи записаха минути.

Съперникът на ЦСКА днес Пантракикос се намира в сериозна криза, като е поч­ти сигурен изпадащ и е в се­рия от 5 мача без победа. Доскоро треньор бе бив­шият вратар Димитрис Елефтеропулос, но той на­пуска и поема друг елитен тим - Верия. Сега наставник om началото на 2016 г. е Джанис Чатциниколаос. Пантракикос е с най-слаба­та атака в Суперлигата с едва 12 вкарани гола. Нещо повече - през този сезон централен нападател на тима не се е разписвал в шампионатен мач! Най-ре­зултатни са халфовете Ни­кола Дижуни и Рожерио Мартинс с по 3 попадения. Най-опитен пък е брази­лецът Игор (35 г.).

Любопитно е да се отбе­лежи, че при различно сте­чение на обстоятелствата Пантракикос сега можеше да е... български отбор. То­ва е така, защото Комотини, в който град е основан, за няколко години е българ­ско владение. Анексиран е през 1912 г., но с Ньойския договор от 1919 г. е преда­ден на Гърция. Между 1941 и 1944 г. отново е в предели­те на България. Познат е още под името Гюмюрджина.

Пантракикос няма никак­ви значими успехи. Настоя­щият сезон е едва петият му в елита, като всичките са записани през последни­те в години. Най-предното му класиране е 10-о място.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки