Кузманов: Това е добро начало на годината за мен

За една бройка не успях да спечеля, отчете той

Кузманов: Това е добро начало на годината за мен

Димитър Кузманов отпадна на старта на АТР 250 турнира Sofia Open, след като претърпя поражение а 1:2 сета от Рикардас Беранкис, в отделните части 3:6, 6:2, 3:6. Двубоят между двамата продължи близо два часа, в които пловдивчанинът показа мъжка игра и бе напълно равностоен, но за жалост последната точка бе на сметката на съперника му, който е с близо 200 позиции по-напред в класацията на АТР.

"Започнах малко напрегнато мача. Направих доста грешки, много слаб процент на първи сервис. Това се отрази на резултата първия сет. След това се отпуснах. Започнах да вкарвам първи сервис. Тактически заиграх по-добре. В първия сет не спазих тактическия план, което си е изцяло моя грешка. За жалост с един пробив в третия сет загубих. Но грешката си е изцяло моя, тъй като имах три точки за пробив и контролирах двете разигравания при 40-40. Последния гейм не успях да го изиграя по най-добрия начин", каза той.

"Доволен съм, че играх на турнир от толкова високо ниво. За съжаление и вчера при двойките, и днес, се получи така за една бройка не успях да спечеля. Но благодаря на всички, които дойдоха в залата и ме подкрепиха. Имаше доста малки деца, бъдещи тенисисти, което е много добре. Дано продължат да идват, независимо кой участва в турнира. В момента опитвам нови неща, сменям изцяло своето игрово поведение и игровия си план. Мисля, че това е много добро начало на годината за мен. Сигурен съм, че годината ще е успешна за мен", добави той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки