Баскетболният Берое с първи приз за отбор на месеца

„Тази година можем да се борим за медалите”, каза треньорът Любомир Минчев

Баскетболният Берое с първи приз за отбор на месеца

Баскетболният тим на "Берое" Стара Загора получи за първи път наградата за отбор номер 1 на месец януари. На церемонията присъства и заместник-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова, която поздрави тима. "Берое" е петият клубен баскетболен отбор при мъжете, който печели класацията. Преди него статуетка са получавали "Ямболгаз", "Академик", "Левски" и "Черно море".

„Тази година имаме по-добър отбор. Можем да се борим за медали в шампионата”, заяви старши треньорът на "Берое" Любомир Минчев.

Баскетболистите от Стара Загора заслужиха отличието след петте си победи в Националната баскетболна лига и Балканската лига. "Берое" спечели с 80:76 точки като гост на "Морнар" от Черна гора в мач от втората фаза на Балканската лига. Минчев заяви, че победата над основния фаворит в групата "Морнар" им дава големи шансове за първото място, но трябва да затвърдят успеха с домакински победи в останалите двубои

„Радвам се, че отборът се бори докрай. За разлика от миналата година, сега нямаме изявени единици, но имаме по-добър отбор, независимо, че състезателите са едни от най-младите в първенството. Но победите ни дават самочувствие и увереност. Ще се радваме, ако се класираме за финалната четворка и се борим за медалите. В шампионата най-добрите отбори са "Академик" и "Балкан", останалите сме равностойни”, добави Минчев.

Следващият мач на "Берое" в Балканската лига е на 23 февруари, когато в Стара Загора гостува "Башкими". Двубоят е от 18 часа в общинската спортна зала "Стара Загора".

Наставникът на "Берое" коментира и новините около националния селекционер на България Шарон Друкер. След като Управителният съвет на баскетбол съобщи, че Друкер ще заеме поста, в израелските медии се появиха информации, че той все още се колебае.

„Първоначално не повярвах на новината. Стори ми се доста глупаво и смешно подобно нещо, защото мислех, че всичко вече е уредено. Днес обаче, когато прочетох, че в интервю за израелските медии Друкер е казал, че се колебае, мога да кажа, че съм изненадан. Дали бих приел да поема националния отбор, ако ми предложат? Нека първо ми предложат, пък тогава ще мислим. Не съм говорил с абсолютно никой и определено новината ме изненада много. Не искам да разсъждавам предварително за нещо, което  може и да не се случи”, каза Минчев.

Освен в Балканската лига и първенството, където заема 4-то място, "Берое" ще вземе участие и в четвъртфиналната фаза в турнира за купата на България. Гардът на старозагорци Тихомир Желев говори за атмосферата в тима и целите пред отбора този сезон.

Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки