Янчев, Трифонов и Стоянов имат право да играят още в следващия мач на ЦСКА

"Сега наказанието им е замразено и те могат да играят без проблем", казват от спортния абитражен съд

Янчев, Трифонов и Стоянов имат право да играят още в следващия мач на ЦСКА

Сагата с наказаните за употреба на допинг трима футболисти на ЦСКА продължава с пълна сила. Капитанът Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов получиха първоначално три месеца наказание, но БФС обжалва санкцията и поиска по-дълъг период без футбол за триото.

Председателят на Арбитражния съд Маргарита Златарева обаче заяви пред „Нова ТВ”, че Янчев, Трифонов и Стоянов могат спокойно да играят във всеки мач на ЦСКА до обявяване на новото им наказание. Причината е, че 3-месечната им забрана е временно спряна заради обжалването и в момента пропуснатото време изобщо не се брои. Арбитражният съд насрочи за 5 април свое заседание, на което трябва да обяви новите санкции на играчите.

„Спира се временно изпълнението на наказанието. До момента, в който има ново решение, играчите могат да играят. Те ще си довършат наказанието след 5 април и няма да има служебни загуби. Може да е само 1-2 седмици това положения, но няма да има наказания”, уверява Маргарита Златарева.

Това, от което се страхува ЦСКА обаче, е БФС. От централата са категорични, че тримата футболисти не могат да играят дори в този период, когато нищо относно санкцията не е ясно.

„Няма как да играят според мен, защото утре ако се вдигне наказанието, играните мачове какво ще ги правим? Всички отбори ще скочат и ще кажат, че са били наказани, а са играли”. Опасява се изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Ето защо ЦСКА в момента не рискува да използва тримата играчи, макар да има уверението на Арбитражния съд, че това е напълно в реда на нещата.

„В момента играчите не могат да вземат участие без изрично да ни уведомят от централата. За всеки ден след 23 март, в който те не играят за ЦСКА, виновни са само БФС и Арбитражния съд и ЦСКА със сигурност ще има претенции към тях”, закани се юристът на „армейците” Радостин Василев.

 

Във Франция: Юношите на ЦСКА с успехи над Монако и Лил

На силен международен турнир

ЦСКА се готви без двама за последните си 2 мача

"Червените" отбелязаха рождения ден на Борис Станков

Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки