Заложете на испанска доминация в Лига Европа

Атлетик (Билбао), Валенсия и Атлетико (Мадрид) са с чудесни шансове, Металист ще продължи да бъде приятната сензация

Заложете на испанска доминация в Лига Европа

Четвъртък е денят на Лига Европа, а днес ще се изиграят реваншите от четвъртфиналната фаза на турнира. Цели три отбора от Испания стигнаха тази фаза на турнира, а изглеждат и с отлични шансове да намерят място на полуфиналите.

Novsport.com Ви представя традиционните си прогнози за вълнуващите битки по европейските терени.

Покажете Вашите футболни познания в нашата игра, където можете съвсем безплатно да прогнозирате изхода от срещите от Лига Европа и да спечелите съвсем реални награди! Направете Вашите прогнози ТУК!

Атлетик (Билбао) - Шалке 04

Най-приятната изненада в турнира този сезон – Атлетик (Билбао) насочи вниманието си към реванша срещу Шалке 04 цяла седмица преди мача. Баските дадоха почивка на Андер Ерера, Икер Муниаин и Фернандо Йоренте при загубата от Барселона на „Ноу Камп” с 0:2. Затова сега Ибай Гомес и Гайзка Токеро най-вероятно ще седнат пак на пейката за тяхна сметка.

Шалке трябва да хвърли всичко в атака с оглед на загубата 2:4 в Гезенкирхен преди 7 дни. Вратарската криза при „миньорите” продължава – Ралф Фаарман и Тимо Хилдебранд са контузени, което прави Ларс Унерщал фаворит за поста на „Сан Мамес”.

Бенедикт Хьоведес и Кристоф Метцелдер са контузени, а Феликс Магат няма да може да разчита и на Кристиан Фукс, който е болен. Холтби може да замени неубедителния Хогер в халфовата линия.

Атлетик (Билбао) спечели последните си 4 мача в Лига Европа, а „Сан Мамес” е крепостта на баските. Испанците нямат загуба в 7 поредни мача у дома в Европа.

Шалке играе стабилно в защита в Лига Европа този сезон, но в този мач ще атакува, а това ще даде много пространства на Атлетик. Бързите и технични баски ще изживеят поредна добра вечер в турнира и ще победят за втори път Шалке, за да стигнат полуфинал.

Прогноза на Novsport.com: 1 (опитайте и над 2,5 гола)
Коефициенти на Tempobet.com (1,X,2): 1,87   3,70   4,00


Валенсия – АЗ


Феновете на Валенсия яростно протестират срещу играчите и треньора Унай Емери за резултатите на тима в последно време. В четвъртфинала реванш срещу АЗ „прилепите” имат чудесен шанс да се реабилитират пред своите привърженици.

АЗ спечели първия мач в Холандия с 2:1 и се надява напрегнатата обстановка на „Местая” да им даде по-големи шансове за продължаване напред.

Адил Реми се връща след изтърпяно наказание за испанците. Мигел вече е възстановен след 6-седмично лечение на контузия. Евер Банега и Серхи оКаналес обаче твърдо пропускат мача, а Мадуро е под въпрос.

За холандците нападателят Рой Бееренс има проблеми с удар в ребрата и е под въпрос. Американецът Жози Алтидоре е фаворит да води атаката.

Последната победа на Валенсия у дома дойде точно в Лига Европа след 4:2 над ПСВ Айндховен на 8 март. След този мач тимът влезе в лоша серия, но само в един-единствен мач този сезон не са вкарвали гол у дома (0:1 от Реал Сосиедад през януари).

В 7 гостувания в Лига Европа този сезон АЗ има само една победа, което накланя везните към „прилепите”.

Въпреки миникризата Валенсия безпосрно е по-класният отбор и с помощта на атмосферата на „Местая” трябва да има сили да се справи с АЗ Алкмаар.

Прогноза на Novsport.com: 1
Коефициенти на Tempobet.com (1,X,2): 1,50   4,20   6,75


Хановер 96 – Атлетико (Мадрид)


Завързан сблъсък, в който Атлетико взе ценен аванс от 2:1 в последните минути на първия мач. У дома в Германия треньорът на Хановер Мирко Сломка няма да може да разчита на полузащитника Леон Андреасен. Дидие Я Конан може да бъде върнат сред титулярите заради добрата си форма напоследък.

Диего Симеоне внимателно разпределя натоварването на всеки свой играч в края на сезона, за да запази някаква свежест в редиците. Силвио Перейра и капитанът Антонио Лопес са аут за мача.

Хановер 96 още няма загуба на свой терен в европейските клубни турнири, което се дължи и на малкото мачове на тима в надпреварите на УЕФА.

Атлетико пък е загубил едва един от последните си 8 мача в Европа.

Фалкао и компания имаха проблеми да преодолеят защитата на Хановер в първия мач, но сега нещата са различни. На контратака „дюшекчиите” имат отлични шансове да вземат нова победа срещу немския тим.

Прогноза на Novsport.com: 2
Коефициенти на Tempobet.com (1,X,2): 2,85   3,30   2,50


Металист (Харков) – Спортинг (Лисабон)


Украинският Металист оставя отлично впечатление в мачовете си дотук в Лига Европа. „Жълтите” вкараха безценен гол в последните секунди на първия мач за 1:2 и сега им трябва чиста победа с 1:0 или повече, за да продължат напред.

Металист е сплав от опитни украински играчи и млади бразилски таланти, което прави играта на тима твърда и непоколебима в защита и технична и бърза в атака.

Спортинг има по-голям опит на европейската сцена, но като гост се представя по-неубедително и е много вероятно да отпадне от турнира.

Прогноза на Novsport.com: 1 (под 2,5 гола)
Коефициенти на Tempobet.com (1,X,2):  2,15   3,30   3,50
Де Роси: Леверкузен бе по-добър от Рома

Капитанът Пелегрини и голмайсторът Паредес също коментираха отпадането

Шаби Алонсо: Футболистите заслужават требъл

Треньорът на Байер (Леверкузен) коментира рекорда от 49 мача без загуба

Гасперини: Финалът ще е историческо събитие

Вижте какво заяви още треньорът на Аталанта

Велико: Леверкузен пренаписа историята (ВИДЕО)

„Аспирините“ счупиха рекорда на Бенфика с гол в 97-ата минута

Невиждано: Аталанта на финал в Европа (ВИДЕО)

Бергамо ликува след класика над Марсилия

Гасперини: Реваншът с Марсилия е най-важният мач в кариерата ми

Треньорът на Аталанта обяви "историческа" седмица за отбора

ОБЗОР: Байер би Рома в Лига Европа и остана непобеден (ВИДЕО)

Марсилия и Аталанта с 1:1 във Франция

Президентът на Марсилия обеща "ад" за Аталанта на "Велодром"

Пабло Лонгория говори преди полуфинала в Лига Европа

Напрежение в Милан след фиаското в Рим

Фенове търсят сметка на играчите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки