Ас на Ботев: Не знам дали оставам

Вижте подробности

Ас на Ботев: Не знам дали оставам

Нидерландският полузащитник на Ботев (Пловдив) Дилан Мертенс получинаградата си за Играч №1 на 30-и кръг в efbet Лига, която заслужи след отбелязването на 2 от 4-те гола срещу Локомотив София, при гостуването на „канарчетата“ в „Надежда“.

Мертенс сподели, че води преговори за оставането си в Ботев, но все още не може да даде ясен отговор дали това ще стане. „Въпросът не опира до пари, а дали ще получа възможност да играя повече на моята позиция, за която съм доказал, че се отнасям професионално и мога да бележа голове. До една-две седмици ще мога да отговоря, но след като се консултирам с агента си и със съпругата си. Ще запомня с хубаво България и Пловдив, имам добри приятели тук, но искам да играя по-често. Отнасям се професионално към задълженията си и искам да печеля в Европа с Ботев“.

На въпрос защо като повечето си колеги не е отишъл в Левски или ЦСКА, Мертенс отговори, че първоначално е имало такъв проект, но преговорите с ЦСКА не са завършили успешно и той е получил предложение от „жълто-черните“.

Той смята, че в Нидерландия има много талантливи футболисти, но в момента националният отбор на „лалетата“ е съставен от млади футболисти и затова не е на нивото, на което сме свикнали да го виждаме. „До две години тези играчи ще успеят да направят силен национален отбор“, смята Мертенс. Самият той е привърженик на Аякс от родните отбори, а като цяло на Реал Мадрид, считан от него за най-силен тим в света.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки