Закъсалият Лече разкъса „вълците” с 4:2, Божинов поигра 20-ина минути (видео)

Новара и Чезена политат към Серия Б след ремита у дома

Закъсалият Лече разкъса „вълците” с 4:2, Божинов поигра 20-ина минути (видео)

Борещият се за оставане в Серия А отбор на Лече се разправи с претендента за евроместа Рома с 4:2 на „Виа дел Маре” в 31-ия кръг на шампионата. Валери Божинов замени отбелязалия два от головете Луис Муриел в 73-ата минута, но българинът не оказа особено влияние върху мача.

Домакините играха с много повече хъс и след по-малко от час игра водеха с 4:0 срещу състава на Луис Енрике. Луис Фернандо Муриел даде добро начало на Лече в 22-ата минута, като откри резултата след асистенция на Гилермо Джакомаци.

В края на полувремето домакините нанесоха още един удар по римляните – Джакомаци отново бе в основата на атаката, но този път се разписа опитният Давиде Ди Микеле.

През втората част нещата тръгнаха още по-трагично за Рома, който започна със звезди като Де Роси, Гаго, Боян и Освалдо. Имената на „вълците” не стреснаха Лече и Луис Муриел наниза втория си гол след пас на Куадрадо – 3:0 в 49-ата минута.

Муриел изработи дузпа само 7 минути по-късно и Давиде Ди Микеле също за втори път се записа на светлинното табло за разгромното 4:0.

В 73-ата минути младият 21-годишен колумбиец Муриел бе заменен от българския национал Валери Божинов, който не се запомни с нищо в мача.

Рома се събуди накрая, но вече бе твърде късно. Боян и Ерик Ламела вкараха два бързи гола в 88-ата и 90-ата минута, но за нещо повече нямаше време и Лече спечели с 4:2.

Лече все още е в зоната на изпадащите с 31 точки на 18-то място, на 4 зад спасителната 17-та позиция. Рома е 6-ти с 47 точки.

В друг мач от 31-ия кръг Дженоа стигна само до реми като гост на Новара – 1:1. Новаците в Серия А мощно са се засилили към завръщане във втория ешелон, а „грифоните” също са замесени в битката за оцеляване, но взеха ценна точка на „Комунале”.

Емилиано Морети се изяви добре в 7-ата минута и аржентинският нападател Родргио Паласио преодоля вратаря Фонтана за 0:1.

Резервата на Новара Джузепе Маскара успя да възстанови ремито само 7 минути след появяването си на терена и направи 1:1 в 68-ата минута.

В края таранът на Новара Андреа Карачоло получи директен червен картон, но домакините удържаха точката, която не им помага много.
Новара е на предпоследната 19-та позиция с 25 точки, а Дженоа е точно над опасната зона с 35 пункта.

Друг пътник към Серия Б – Чезена направи скучно 0:0 у дома с Болоня. Гостите са 14-ти с 37 точки и имат 6 аванс пред изпадащите. Чезена е на дъното с 20.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки