Атлетико (Мадрид) грабна победата срещу Еспаньол (видео)

"Дюшекчиите" спечелиха с 3:1 мача, който се игра на "Висенте Калдерон"

Атлетико (Мадрид) грабна победата срещу Еспаньол (видео)

Атлетико (Мадрид) записа 13-ата си победа в Примера Дивисион от началото на сезона, след като днес се наложи с 3:1 като домакин на Еспаньол. Двубоят се проведе на „Висенте Калдерон” и бе от 35-ия кръг на испанското първенство.

Ектор Морено можеше да отбележи за Еспаньол още във 2-ата минута, но не намери очертанията на вратата на Тибо Куртоа, а малко след това Арда Туран и Диего се отчетоха с пропуски за Атлетико. „Дюшекчиите” все пак излязоха с гол напред в 9-ата минута, когато Диего Годин прати с глава кълбото в мрежата на Еспаньол.

Радостта на домакините от отбелязания гол обаче продължи само 10 минути, защото в 19-ата Дидак възстанови равенството, след като с левия крак прати топката във вратата на Атлетико. Малко след това Едуардо Салвио пропусна да изведе „дюшекчиите” отново напред в резултата, а в 25-ата минута Ромарик нацели дясната греда на вратата на Тибо Куртоа. До почивката нито един от двата тима не достигна до нов гол и така след 45 минути игра резултатът бе 1:1.

Атлетико и Еспаньол създадоха по няколко интересни ситуации през първия четвърт час на второто полувреме, а малко преди изтичането на първите 15 минути за втората част, в 59-ата, Арда Туран бе точен за 2:1, след като нанесе изстрел с десния крак, а кълбото влетя в мрежата на гостите. Само две минути след това, в 61-ата, Туран отбеляза втория си гол в мача, като по този начин направи резултата 3:1.

До края на двубоя не паднаха нови голове и така Атлетико спечели с 3:1. След победата „дюшекчиите” са на 7-ото място с 48 точки. Еспаньол е 10-ти с 45.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки