Алекс МакЛийш: Възстановяването на Стилиян върви по план

„Той е позитивно настроен”, каза шотландецът преди мача с Болтън, в който агитките на двата тима ще изкажат подкрепата си за Стенли и Фабрис Муамба

Алекс МакЛийш: Възстановяването на Стилиян върви по план

Старши треньорът на Астън Вила Алекс МакЛийш заяви, че поддържа постоянен контакт с българския капитан на тима Стилиян Петров, който се бори с левкемията.

„Не съм го виждал от миналата седмица, тъй като той е в Лондон, където се лекува под интензивните грижи на специализирани медици. Наясно съм обаче, че засега всичко се развива нормално, защото Петров често ме уведомява за състоянието си с SMS-и.

Той е позитивно настроен и ми писа след двубоя със Съндърланд, с което показа, че всеки ден е с нашия клуб”, заяви шотландският мениджър на „винените” на пресконференцията преди тазвечерния двубой с Болтън от английската Висша лига.

Междувременно стана ясно, че феновете на Вила и Болтън са направили уникално обединение за двете си болни звезди Стилиян Петров и Фабрис Муамба, който бе спасен, след като получи инфаркт на терена в мача срещу Тотнъм за купата.

Тази вечер на „Вила парк" ще има аплодисменти в 6-ата минута за Муамба и в 19-ата за капитана на националния ни отбор. Това вече е договорено от двете агитки.

Мачът е от изключителна важност и за двата отбора, защото загуба може да означава изпадане. Вила има минимална преднина в класирането, но за сметка на това държи рекорда от равенства, като от началото на сезона е направил 15.

„Малко ми е странно да изляза в мач и Стилиян да го няма в другия отбор. Но сега трябва да спасим честта и мястото си в елита", заяви българското крило на Болтън Мартин Петров.

Фабрис Муамба пък дори вече сложи екип и футболни обувки. Според лекарите той ще може да се върне към тренировките след по-малко от 6 месеца.

Фабрис показа и 7-сантиметроровата рана, през която е било оперирано сърцето му, което спря за над 20 минути на „Уайт харт лейн".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки