СНИМКИ: Ясни са 16-те отбора финалисти на "Ариана Аматьорска Лига" в Пловдив

Финалите ще се играят на уникалния мобилен стадион „Ариана Арена“, който ще бъде изграден на пл. „Централен”, точно пред Пощата

СНИМКИ: Ясни са 16-те отбора финалисти на "Ариана Аматьорска Лига" в Пловдив

 

След изиграването на всички срещи от квалификационната фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Пловдив са ясни 16-те отбора-претенденти за титлата в турнира. През изминалите три дни 193 отбора с близо 2000 непрофесионални футболисти се включиха в първия етап на надпреварата, чието начало бе дадено от футболната легенда на „Локомотив” Христо Бонев.

През ситото на директните елиминации в Пловдив преминаха общо 16 тима, които ще спорят в груповата фаза на турнира. Те ще играят на уникалния мобилен стадион „Ариана Арена“, който ще бъде изграден на пл. „Централен”, точно пред Пощата. Арената за футболни сблъсъци е без аналог досега в страната. Съоръжението разполага с трибуни за 550 души в жълт цвят; изкуствена тревна настилка от най- ново поколение; специално проектирано за мобилното игрище осветление, което позволява безпроблемно провеждане на двубоите, дори и в по-късен час.

Стотици фенове на „цар футбол” и хубавата бира подкрепиха любимите си отбори по време на 177-те мача от квалификационната фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012. в Пловдив. Непрофесионалните играчи от своя страна поднесоха интригуващи футболни сблъсъци за зрителите, като доказаха големия потенциал на Пловдивската футболна школа. През трите дни на квалификациите бяха отбелязани 1501 гола. Най-резултатният и оспорван мач пък сътвориха тимовете на „Айляците“ и „Техничарите“, завършил 4:6.

Отборът на „Бунарджика“ бе най-резултатният по време на квалификационната фаза, вкарвайки цели 22 гола в редовното време на двубоите си по пътя към регионалния финал на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Пловдив между 18-20 май.

В по-интересни мачове от решителния трети ден на квалификациите на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Пловдив „Даскалите“ се наложиха с 3:0 над „Дивите котки“, „Червените дяволи“ победиха „Алгаси“ с 2:1, „Гарата АФК“ успя да елиминира „Респект“ след 2:1. Най-оспорваният мач в последния кръг на директните сблъсъци за място на финалите направиха тимовете на „Калояново 2“ и „Енерджи“, завършил при резултат 3:2.
Всички резултати и отборите, които продължават напред в 4 групи от по 4 отбора, може да видите тук. Финалната фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Пловдив ще определи кои два отбора от града ще се класират за големия финал през юли.

Победителят в решителния турнир ще се изправи в приятелски мач срещу шампиона на България по футбол за сезон 2011/12 година.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки