Мартин Тошев: Отпуснахме се, след като няма как да изпаднем

"ЦСКА ми е дал страшно много във футбола"

Мартин Тошев: Отпуснахме се, след като няма как да изпаднем

Мартин Тошев е основният коз на Пирин (Благоевград) през целия сезон. Нападателят реши доста от мачовете на тима, а при Наджи Шенсой се върна към най-добрите дни в кариерата си. Тошев даде интервю пред „Меридиан Мач", в което говори за спада в представянето на Пирин, любимия си ЦСКА и дали би се върнал някога на „Българска армия".

 

Мартине, преживяхте ли вече мача с Черно море, в който изпуснахте победата буквално в последната минута?

- Да, отърсихме се. Направихме разбор с треньора на грешките, които сме допуснали и вече гледаме напред. Подновихме тренировки и се опитваме да влизаме в ритъм. Беше малко разочароващо да изпуснем трите точки, които наистина много заслужавахме.

 

През първия полусезон имахте страхотна защита. Сега вкарвате във всеки мач, има атракция, но не успявате да победите. Защо?

- Така е наистина. През първия полусезон действително взимахме мачове с по 1:0, бяхме много стабилни. Сега вкарваме всеки мач голове, играем атрактивно, но точките често ни убягват. Това е проблем, но мисля, че ще си вземем съответните поуки и ще започнем да подобряваме това, което ни куца.

 

Изваждането на Литекс от елита направи така, че да няма изпадащ. Не ви ли отпусна това прекалено много?

- Със сигурност е вярно това нещо. Колкото и да не говорим, колкото и да не го мислим това нещо, то е факт. Когато извадиха Литекс от елита и знаем, че никой няма да изпадне, е по-лесно. Знаем, че в най-лошия случай ще отидем на бараж. Всичко това ни поуспокои и поотпусна, но въпреки това ние си имаме цел и тя е да се спасим директно. Трябва да я следваме и да побеждаваме, колкото се може повече до края на сезона.

 

Какво трябва да се промени, за да върнете формата от първия полусезон?

- Мисля, че започнахме да го правим. В мача с Черно море показахме играта, с която взехме шест мача поред. Ако не беше малшансът, и във Варна щяхме да постигнем нещо повече.

 

Предстои ви мач със Славия. Приемаш ли този двубой като битка между двата тима, които дават най-голям шанс на млади и български играчи?

- До голяма степен да. Славия през този сезон е много променен отбор, играят много силен футбол. Действително имат млади и талантливи момчета. Срещу тях ще ни бъде много трудно. Но се надявам да изиграем срещата, както трябва и да победим.

 

Откакто дойде в Благоевград, Шенсой ви промени страшно много. Разкажи ни малко повече за него като треньор и човек...

- Малко ми е неудобно, защото все пак аз съм футболист, а той е треньор. Не е нормално аз да му давам оценки, но той е добър треньор. Страхотен мотиватор е. Умее да изцежда най-силното от отбора. Наистина ни промени, откакто дойде в отбора.

 

Една от най-актуалните теми в последните седмици е създаването на Висша лига. Ти подкрепяш ли подобна идея?

- По принцип да. За мен „А" група трябва да е по-голяма, от повече отбори и по-качествени. Най-вече ЦСКА и Литекс трябва да са в елита. Ако някой каже, че тези отбори не липсват, значи си криви душата. И двата тима липсват много на футбола ни като цяло и би било прекрасно час по-скоро да се върнат в елита. Има обаче едно голямо „но". Нека всички отбори да отговарят на изискванията - да имат пари, терени. Иначе просто няма да стане.

 

Ти сам спомена ЦСКА - отбор, в който си израснал. Изненада ли те победата в Стара Загора?

- Много ме изненада. Все пак ЦСКА е във „В" група. Не очаквах такава игра и победа от отбора, но се зарадвах много. Дано и в реванша да успеят да довършат започнатото.

 

Тази победа какво показа - клишето, че ЦСКА си е ЦСКА, или че разликата между „А" и „В" група не толкова голяма?

- Ооо, разликата не само между „А" и „В", но и между „А" и „Б" група е огромна, фрапираща. Изобщо не може да става и база за сравнение. В случая вярно е клишето -просто ЦСКА си е ЦСКА. Този тим винаги ще си остане най-големият и им пожелавам колкото се може по-бързо да се завърнат в елита, където им е мястото.

 

Ти си свързан с този клуб - би ли се върнал да играеш там?

- В момента аз защитавам цветовете на Пирин. Иначе ЦСКА ми е дал страшно много във футбола. Разбира се, че ако се върнат в елита, ако ме искат, бих се върнал някой ден. Защо не? Но в момента мисля само за Пирин и представянето си в този клуб.

Треньорът на Пирин: Не отписваме мача със Славия, ще се надиграваме

„Тежкото тепърва предстои“, посочи Петър Златинов преди мача с Кариана

ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

Един под въпрос в Пирин за мача с Ботев

Олимпиакос окуця след Локо Пд и отмени контролата с „орлетата“

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Петър Златинов: Младите момчета имат нужда от подкрепа и самочувствие

„Ще искам повече концентрация във важните моменти“, каза в треньорът на „орлетата“

Бивш ас на Пирин подписа в Турция

Аймен Суда ще играе в Карабюкспор

Петър Златинов: Царско село е фаворит срещу Пирин

„Смятам, че силите във Втора Лига са изравнени и непобедими съперници няма“, каза треньорът на „орлетата“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки