Пеле иска да играе за Бразилия в Рио

"Това е единственият турнир, в който никога не съм играл", каза той

Пеле иска да играе за Бразилия в Рио

Легендарният бивш бразилски футболист Пеле съжалява, че никога не е участвал в олимпийски игри. Известният като Краля на футбола легендарен играч още на 15 години подписва първия си професионален договор със Сантош и след една година е повикан в бразилския национален отбор.

 

По това време обаче не е разрешено професионални футболисти да играят на олимпиади. 75-годишният крал на футбола Пеле се пошегува, че смята да играе на олимпийския турнир в Рио де Жанейро през това лято.

 

"Когато аз започнах да играя футбол, още на 16-годишна възраст, играех за националния отбор на Бразилия", каза Пеле. "По това време не допускаха професионални играчи на Олимпийски игри."

 

"Това е единственият турнир, в който никога не съм играл. През тази година олимпиадата ще се проведе в Бразилия и трябва да се подготвя, за да играя. Може би аз ще помогна на Бразилия да спечели този турнир. Имам пет месеца и трябва да бъда готов", добави бразилската легенда.

 

Международният олимпийски комитет промени правилата за професионалните футболисти през 1984 година и сега всеки отбор може да използва трима играчи на възраст над 23 години.

 

Пеле е единственият футболист в света, трикратен световен шампион - той печели световните титли с бразилския национален отбор през 1958 година в Швеция, през 1962 година в Чили и през 1970 година в Мексико.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки