Марица пак надви Левски и вече е на крачка от титлата

Настоящият волейболен шампион повтори вчерашния си успех срещу гостуващия Левски

Марица пак надви Левски и вече е на крачка от титлата

Марица (Пловдив) изкова втора победа в шампионския плейоф и вече е само на крачка от златото и титлата в женската Национална волейболна лига Демакс+.  Настоящият волейболен шампион повтори вчерашния си успех срещу гостуващия Левски (София), като този път го надви по-трудно с 3:2 (23:25, 26:24, 19:25, 25:15, 15:11) след два часа игра в зала Пловдивски университет в най-дългия официален мач на жълто-сините от началото на сезона.

 
Макар че водеха в резултата през по-голямата част от първия гейм, в редиците на маричанки сякаш се усещаше повече напрежение и те допускаха повече грешки.  Сините успяха да обърнат резултата при 20:20, за да достигнат до успеха при 25:23 след ас от перфектно насочен сервис на Нася Димитрова.  Вторият гейм се превърна в истинска гоненица между двата тима, които многократно си разменяха водачеството в резултата.  Левски тръгна по-добре, но треньорът на Марица Иван Петков направи някои промени в състава си и нещата потръгнаха, но само колкото за един равностоен гейм.  Гостенките дори успяха да спасят двата геймбола за пловдивчанки след 24:22, но в крайна сметка отличната блокада на Виктория Григорова донесе брейк-точката за 26:24.
 
Домакините трудно обработваха противниковия сервис в третата част, като позволиха на Левски да отбележи цели 6 аса и не успяваха да се организират добре в атака.  Софиянки успяха да наложат траен превес и отново излязоха напред след 25:19.  С три поредни аса на Силвана Чаушева Марица дръпна със 7:3 в четвъртата част.  Това и неуморната подкрепа от трибуните вдъхнови пловдивчанки да заиграят като една перфектно смазана машина и да поемат пълен контрол върху случващото се на терена.  Многото брак в играта на Левски също помогна за съкрушителното 25:15, с което пловдивският тим изравни резултата.
 
С драматизма си тайбрекът напълно прилягаше на този мач.  Момичетата на Иван Петков на два пъти повеждаха с по три точки преднина, но и двата пъти биваха догонвани за 5:5 и 10:10.  След това гостенките дори излязоха с точка напред, но след следващото разиграване на линията за изпълнение на сервис застана Мирела Шахпазова.  Марица постигна серия от пет поредни точки за 15:10, оформено с изящна атака на Радосвета Тенева.
 
Ради отново демонстрира високата си класа и стана топреализатор на двубоя с принос от 23 точки за успеха.  Най-резултатни за софиянки с по 21 точки станаха Нася Димитрова и Мирослава Паскова. 
 
Марица вече води в шампионския плейоф с 2:0 победи.  Третият мач от серията, който може да се окаже и последен, ако пловдивчанки го спечелят, е в понеделник, 25 април, от 18:00 б.в. в софийската зала Христо Ботев.
Попов: Среброто не е утеха

Треньорът на ЦСКА поздрави Левски за титлата

Николай Желязков: Тези деца играха като мъже

Треньорът на "сините" със силни думи след триумфа

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки