Сампдория на крачка от финал на плейофа за влизане в Серия А

Генуезците победиха Сасуоло с 2:1 у дома

Сампдория на крачка от финал на плейофа за влизане в Серия А

Отборът на Сампдория взе изключително важна домакинска победа над Сасуоло с 2:1 в първия полуфинален плейоф за влизане в Серия „А”.

 

Гостите можеха да открият резултата още в 33-ата минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа, но Джанлука Сансоне не бе точен от бялата точка.

 

Само две минути по-късно късметът се усмихна на Сасуоло след като нападателят на домакините Никола Поци си отбеляза нелеп автогол.

 

Секунди преди края на полувремето обаче Едер засече центриране отдясно с глава, изравнявайки резултата.

 

В 55-ата минута две от главните действащи лица на терена през първата част взаимодействаха по отличен начин, за да може тимът на Сампдория да направи пълен обрат. Едер сложи топката на главата на антигероя до този момент Никола Поци, който обаче се реабилитира пред феновете с красиво попадение за 2:1.

 

Така развръзката остава за реванша, когато тимът на Сасуоло ще бъде домакин. Иначе генуезците завършиха на 6-о място в крайното класиране с актив от 67 точки 

 

Сасуоло пък финишира на 3-о място в Серия "Б" с актив от 80 точки. Тимът остана само на 3 точки от първите два отбора в крайното класиране, които си осигуриха директно място в елита. 

 

През сезона двата мача между съперниците завършиха без победител, като в Генуа срещу завърши 1:1, а на стадиона на Сасуоло 0:0.

 

Другата полуфинална двойка на баражите е Варезе - Верона, които играят по-късно тази вечер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки