Сензациите в пресата днес: Георги Миланов в Левски за 1 млн. лв.

И още: Локомотив (Пловдив) взима нигерийски защитник, махат десет от Ботев (Пловдив), Черно море взима бивш национал

Сензациите в пресата днес: Георги Миланов в Левски за 1 млн. лв.

Левски отправи офи­циална оферта от 500 000 евро (около 1 милион лева) за младата звезда на Литекс и националните гарни­тури на България Георги Миланов. Това съобщи за "24 часа" отлично осведомен източник от ловешкия клуб.

Докато в ЦСКА таят на­дежди да привлекат в отбора си ако не Гриша Ганчев, по­не футболните му звезди от Ловеч, на „Герена" вече дей­стват. В четвъртък "сините" са направили сериозната крачка към привличането на 20-годишния халф. В този момент той може би играе­ше последен мач на градския стадион в Ловеч като футбо­лист на "оранжевите", но с екипа на националния отбор за младежи.

В лицето на Георги Мила­нов от Левски виждат пер­фектния вариант за водеща фигура в центъра на терена след напускането на Тасевски и Грийн и чакания транс­фер на Гаджев.

Освен безспорните каче­ства на Георги за "сините" фенове ще е интересно, че израсналият в академия Литекс полузащитник е роден в град Левски.

Локомотив (Пловдив) е на път да се подсили с нигерийски защитник, разбра „Тема Спорт". Става въпрос за бра­нител, който е добре познат по родните терени - Виктор Дениран.



Африканецьт ще дойде на „Лаута" като заме­стник на напускащия ляв бек Михаил Венков, който си тър­си отбор в чужбина и едва ли ще се възползва от опцията за удължаване на договора си с клуба за още една година.

През пролетта Виктор Де­ниран игра за Монтана. На „Огоста" той дойде като част от сделката за Янко Сандански, който пък премина в Славия.

Интересното е, че през есента нигериецът бе под на­ем от белите в Ботев (Враца), но заради постоянните раси­стки обиди към него от стра­на на феновете новакът поже­ла да си тръгне.

Любопитен факт е, че за да дойде в Монтана, той тряб­ваше да разтрогне договора си със Славия, тъй като няма право да бъде преотстъпван два пъти в различни отбори за един сезон. Така Виктор Де­ниран, чийто брат Дениран Ортега игра у нас за Славия и Левски, ще излезе без пари на Локомотив (Пловдив).

Сериозна чистка се очаква в Ботев (Пловдив) с идването на новия треньор, разбра "Те­ма Спорт".



Нарочени за осво­бождаване са вратарят Армен Амбарцумян, защитници­те Мартин Димов, Васил Ва­силев и Радослав Бачев, халфо­вете Димитър Байрев, Нико­лай Манчев, Христо Телкийски, Валентин Веселинов и нападателите Деян Христов и Атанас Курдов. Последният има шанс да остане, но ясно­та ще има чак след назначава­нето на новия наставник на отбора.

Това ще стане до де­сетина дни, обявиха от клу­ба. Единият от вариантите -Димитър Димитров-Херо, ве­че е отказал предложението да поеме Ботев. Другите оп­ции са Станимир Стоилов, Ви­ли Вуцов и Пламен Марков.

Черно море проявява сери­озен интерес към атакува­щия халф на Пирин Благоевг­рад Антонио Хаджииванов, съобщава „Тема Спорт”. 22-годишният бивш младеж­ки национал е бил наблюда­ван лично от старши трень­ора на моряците Стефан Ге­нов. Наставникът е останал доволен от представянето му и иска Хаджииванов да подсили отбора през лято­то. Генов вече дори се е свързал с младока и е разго­варял за евентуалното му преминаване на "Тича".



22-годишният халф е юно­ша на Пирин 2001, като пре­минава през всички гарниту­ри на клуба, след което е за­белязан от Илиан Илиев. В началото на 2010 трень­орът на Берое го взима в тима. За заралии той запис­ва 14 мача в А група, в кои­то вкарва един гол. Въпреки че показва потенциал през януари миналата година Хад­жииванов е освободен от клуба.

През лятото той изкара проби в Локо Пд, като дори бе одобрен от тогавашния треньор Драган Канатларовски, но ръководството на Пирин 2001 и собственикът на пловдивчани Константин Динев не успяват да се раз­берат за правата му и трансферът пропада. Тогава той се присъединява към Пи­рин Благоевград, където под­държа форма, докато си на­мери отбор. През пролетта Хаджииванов е картотеки­ран в отбора и играе във всичките двубои на своя тим, като се отчита с ня­кои много важни попадения.

Ако трансферът се осъще­стви, 22-годишният атаку­ващ халф ще излезе без пари на Черно море, тъй като в момента се води с аматьорски статут.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки