Първият отбор на Черно море спечели Купата на кмета

На финал варненци победиха с 4:1 Изида (Добрич)

Първият отбор на Черно море спечели Купата на кмета

 

Много настроение, положителни емоции, хубаво слънчево време и здрави битки на футболния терен имаше в последния ден на втория международен детски футболен турнир за Купата на кмета, който се проведе на стадион „Младост” в морската ни столица, съобщава сайтът на Черно море.

В продължение на два дни 8 тима се вкопчиха в люта и оспорвана битка за отличието, което бе спечелено от първия тим на варненския Черно Море. Младите “моряци” с наставник Николай Кънчев направиха истинско показно на съперниците си в груповата фаза и записаха 3 категорични победи, а на финала успяха да пречупят и силния тим на Изида (Добрич).

Финалният дуел за титлата бе доста интересен и оспорван, като на полувремето резултата бе равен – 1-1. След почивката обаче “моряците” натиснаха газта и само след няколко минути вече водеха с 4-1. Добричлии отказаха да се предадат, но така и не успяха да стигнат до обрат и заслужено трофея вдигна тима на Черно Море.

Варненци участваха с още един отбор в турнира – набор 2003 с треньор Венци Маринов, които останаха трети в своята група, но въпреки че бяха с година по-малки от своите съперници се представиха повече от достойно. Дори в първия мач развинтиха с 4-0 тима на Габрово, който в последствие взе бронзовите медали.

В малкия финал габровци спечелиха с дузпи срещу тима на Левски (Русе). Освен купи и медали за призьорите, организаторите от Спортен комплекс Варна, Общината в морската ни столица и ЗС към БФС бяха осигурили и още куп индивидуални награди.

Помощник-треньора на ПФК “Черно Море” – Емануил Луканов определи и най-перспективния играч – а именно “седмицата” на шампионите – Мартин Милушев. Друг талант на варненци Калин Йонков пък бе определен за най-полезен играч.

Голмайстор на турнира е Петър Георгиев от Изида. Неговия съотборник Иван Ангелов бе определен за най-добър вратар, а нагрaдата му бе връчена от Краси Колев. Най-добър защитник е Йордан Иванов от Габрово, а номер 1 при полузащитниците е Алекс Кирилов от Левски (Русе).

Приза за феърплей пък бе присъден на отбора на Спартак (Вн). След като бяха връчени всички медали и индивидуални призове дойде и сублимния момент, в който капитана на шампионите от Черно Море вдигна високо трофея под бурните аплодисменти.

 

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Черно море ще бъде без Даниел Димов срещу Локо (Пловдив)

Той изпитва болка в бедрото

Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Храбър Пирин спря и Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с претенции за червен картон

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки