Илиан Илиев иска поне четирима нови и пет контроли през лятото

Сините ще имат два лагера, единият - базов за сила в България, и втори - на традиционното място в австрийското селце Линдабрун

Илиан Илиев иска поне четирима нови и пет контроли през лятото

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев и новият старши треньор Илиан Илиев са в Турция. Наставникът е в южната съседка от няколко дни, а началникът замина за Анталия вчера. Иво Тонев пътува заедно с Цветан Генков, а в същия самолет бяха и селекционерът на националния отбор Любо Пенев, Емил Гъргоров и фолкизпълнителят Азис.

Двамата са на неофициално посещение в Турция, тоест не се намират там по футболни дела. Илиан Илиев от години използва дните от паузата в първенствата, за да разпусне в Анталия със семейството си. Възможно е двамата да разгледат опции за провеждане на зимната подготовка на Левски. Илиан Илиев обича да изпипва всичко в детайли и с най-малка точност за предсезонните лагери. Досега той винаги водеше Берое на първи зимен лагер в Турция и вероятно ще продължи традицията и с Левски.

За това лято вече е ясно, че сините ще имат два лагера, единият - базов за сила в България, и втори - на традиционното място в австрийското селце Линдабрун, недалеч от Виена. Там Левски ще изиграе нито повече, нито по-малко, а точно 5 контролни срещи, тъй като това е изричното желание на новия треньор. Съперниците и датите в момента се уточняват, като вероятно Левски ще срещне един полски и един израелски отбор.

Междувременно френската връзка в Левски става все по-сериозна. Сините вече на 99 процента си осигуриха услугите на дефанзивния полузащитник Кевин Бру. Двайсет и четири годишният играч мина медицински прегледи, договори заплатата си и други лични условия и се прибра, за да чуе последната дума на нежната си половинката. На „Герена" очакват Бру, в понеделник с положителен отговор. В същото време сините се надяват на приключване и на други трансфери.

Илиан Илиев е поискал поне по един играч от висока класа за централната ос - защитник, халф, нападател и поста зад нападателя, където всички усилия са насочени по привличането на Даксон от Локомотив Пловдив. Там сините са сложили на масата оферта между 200 и 250 хиляди евро в зависимост от процента за Коко Динев при евентуална следваща продажба на играча. Сериозно е положението обаче при избора на централен нападател. Левски следи няколко френски футболисти на този пост, но засега никой не е близо до финални преговори.

Единият от тях е голмайсторът на втородивизионния Анже Гаетан Шарбоние. Той обаче е от категорията „не се пипа", тъй като е в плановете на Сент Етиен, Бордо и Ница, както и на Удинезе. Това информира шотландският вестник „Дейли Рекърд", според който Шарбоние е набелязан и от Селтик. Клубът от Глазгоу обаче може да остане без мениджър, тъй като приятелят на Стилян Петров Нийл Ленън, който стана шампион с детелините, има оферта от Норич, откъдето пък напусна друг приятел на Петров - Пол Ламбърт.

Той пък вчера пое мениджърския пост в Астън Вила, където е лекуващият левкемия капитан на националния отбор. При всички положения цената на Шарбоние ще е по силите на Левски, ако изобщо Анжер се съгласи на преговори, а договорът на играча с французите е до лятото на следващата година.

През зимата Левски следеше нападателя на Гренобъл Жан-Жак Мандриши, но тогавашния треньор Николай Костов не искаше в състава си класически „деветки". Димитър Макриев, който бе предложен това лято на сините, пък има предложение от Анортозис.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки