Холандците уверени, че Германия няма да играе за равен

За последно "лалетата" отпадат в групите на европейско първенство през 1980-а година

Холандците уверени, че Германия няма да играе за равен

В началото на Евро 2012 Холандия беше един от фаворитите за спечелване на титлата на шампионата в Полша и Украйна, а сега класирането на тима за директните елиминации зависи и от Германия.

 

Неочаквано "оранжевите" записаха две загуби в първите си два мача от груповата фаза на европейското първенство и сега се нуждаят от задължителна победа с поне два гола разлика в срещата си с Португалия в неделя. В същото време Германия трябва да победи Дания и едва след това холандците ще могат да празнуват участие на четвъртфиналите. Халфът на "оранжевите" Найджъл де Йонг е сигурен, че германският тим ще се опита да спечели двубоя си с Дания на 17-и юни. 
 

"Германия ще иска да победи в своя мач. Те няма да играят за равенство. Много е опасно да играеш за равен резултат. Трябва да бием Португалия, а останалото не е в наши ръце", коментира полузащитникът на холандския национален отбор Найджъл де Йонг.

 

За последно Холандия отпада в групите на европейско първенство през 1980-а година. В последвалите първенства на Стария континент "оранжевите" имат европейска титла, три полуфинала и две участия на четвъртфиналите.

Гулит се предлага на Холандия

Бившият мениджър на Челси и Нюкасъл Рууд Гулит призна, че иска да стане селекционер на Холандия.

Гуус Хидинк отхвърли възможността да поеме Холандия

Старши треньорът на руския футболен клуб Анжи (Махачкала) Гуус Хидинк отхвърли възможността да поеме националния отбор на Холандия. Основен фаворит за поста е бившата звезда на тима Рууд Гулит.

Германия се събуди от италианския кошмар с успокоителните думи на Бекенбауер и критики от медиите

Според списание "Кикер" Йоаким Льов е играл хазартно

Дел Боске: Не съжаляваме, че не изхвърлихме Италия

"Никога няма да съжаляваме, че не завършихме наравно срещу Хърватия в групата, за да елиминираме Италия. Това нямаше да бъде честно спрямо футбола", заяви селекционерът на Испания Висенте Дел Боске.

Фенове на Германия и Италия се млатиха

Сблъсъци между привърженици на Германия и Италия е имало снощи в град Волфсбург, намиращ се в германската провинция Долна Саксония.

Прандели: Испания е абсолютен фаворит на финала

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели подчерта, че неговият тим е аутсайдер във финала на Евро 2012 срещу Испания, въпреки победата над Германия с 2:1 в снощния полуфинал.

УЕФА изуми: Португалец ще свири финала

Педро Проенса ще ръководи финалната среща на Европейското първенство по футбол в Киев, където в неделя ще се срещнат отборите на Испания и Италия.

Героят Балотели: Това бе най-чудесната нощ в моя живот

Това че моите роднини, близки и приятели дойдоха на този мач, ми даде сили

Лам: Направихме идиотски грешки

"Италианците играха добре, особено Пирло. Той направи изключителен мач. Съперникът ни победи заслужено", призна Швайнщайгер

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки