ЦСКА мина през трънливия път на В група и спечели юбилейна Купа (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените” победиха Монтана с 1:0 пред 32 000 на „Васил Левски”

ЦСКА мина през трънливия път на В група и спечели юбилейна Купа (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА триумфира в турнира за Купата на България и вдигна първи трофей от 2011 насам. „Червените” победиха Монтана на финала с 1:0. Двубоят се поведе на националния стадион „Васил Левски”. Голмайстор за лидера в Югозападната В група стана Станислав Маламов, който бе точен през първото полувреме. „Армейците” влязоха в историята като първият отбор от трета дивизия, спечелил трофея. Това е и общо 20-ата купа на столичния гранд.

 

Преди 5 години ЦСКА отново се изправи срещу Емил Велев, който тогава водеше Славия, и също вдигна купата. 

 

 

 

При този развой на събитията, Левски ще започне директно от втори предварителен кръг на Лига Европа, където обаче ще е сред непоставените тимове. Берое пък ще бъде сред поставените в първия предварителен кръг. Ако Славия запази четвъртото си място в "А" група, също ще си осигури квота за Лига Европа. А ако Локо (Пд), тимът има еднакъв брой точки с "белите", заеме четвъртата позиция - "смърфовете" ще играят в Европа. 

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!! 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК!!!
 

 

 

Атмосферата на националния стадион бе невероятна. Около 32 000 душите бяха заели местата си по трибуните. „Червените” фенове бяха подготвили впечатляваща хореография. Те издигнаха огромен транспарант, на който бяха изписани имената на съперниците, елиминирани до този момент, а хиляди жълти и оранжеви листи бяха вдигнати в сектори Г и В, с което се създаде ефекта на запален огън.

 

Двубоят започна динамично и от двата отбора. В 12-ата минута „Васил Левски” избухна в радост. Борис Галчев центрира от ъглов, Ангел Грънчов отклони с глава към Станислав Маламов, който бе оставен сам на далечната греда и отблизо с глава се разписа. Старши треньорът на Монтана Емил Велев ясно изрази недоволството си с вдигнати ръце и викове към играчите си.

 

 

 

След това последваха няколко силни минути на тима от А група. Атаките се случваха предимно по фланга, по който действаше опитния Иван Стоянов. Защитниците на ЦСКА обаче се браниха стабилно и не допуснаха сериозни опасности пред вратата си.

 

ЦСКА можеше да удвои в 27-ата минута, когато Асен Георгиев можеше да си вкара доста нелеп автогол. Динчев прати в наказателното поле, там Йордан Тодоров не изчисти добре и прати към съотборника си, който ритна неразчетено към вратата си, но негово щастие прати над вратата. 60 секунди след това Аясс намери отлично Преслав Йорданов, който бе оставен напълно непокрит в пеналта, но нападателят не успя да уцели топката.

 

Най-опасното положение за Монтана се случи едва в 45-ата минута. Тогава влезлият като резерва Иван Минчев изпълни майсторски пряк свободен удар, но прати на около половин метър от лявата греда. Анатоли Господинов не помръдна от мястото си. Футболистите на Монтана имаха претенции, че е съдията Станислав Тодоров не е трябвало да спира играта и да дава нарушение при тази ситуация, а да пусне авантаж, защото топката попадна в Минчев и той нахлу в наказателното поле сам.

 

В началните минути на второто полувреме отборът на ЦСКА можеше да увеличи преднината си. В 51-ата минута Грънчов отправи коварен удар с глава, но вратаря Василев показа рефлекс и изби. Малко след това „червените” проведоха страхотна атака – Момчил Цветанов получи по фланга, нахлу в наказателното поле и намери Маламов, който веднага шутира и разтресе дясната греда. 

 

В 71-ата минута голмайсторът Маламов отново бе в центъра на събитията. Той получи топката след центриране от ъглов и шутира от близо, но Василев спаси.

 

Монтана вкара топката все пак във вратата на ЦСКА чрез Станислав Генчев, но попадението справедливо не бе зачетено, защото играчът бе в положение на засада. Тимът на Емил Велев така и не успя да застраши наистина Анатоли Господинов. Той бе изгонен заради бурната си реакция към лекарския екип, когато при спряна игра заради нарушение срещу Борис Галчев Кокала поиска носилката да влезе по-бързо. 


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!! 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК!!!




































ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!! 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК!!!

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки