Сензациите в пресата: Ботев Пловдив реже бюджета

Румънец завидя на Люпко, Деса счупи тавана на заплатите в Левски

Сензациите в пресата: Ботев Пловдив реже бюджета

Сензациите в родната преса на 25 май, сряда, 2016 година:

Тема Спорт: Ботев Пд реже бюджета


Ботев Пловдив ще нама­ли бюджета си за новия се­зон, разбра "Тема Спорт". Основната причина за реду­циране на средствата е довършването на строежа на стадион "Христо Бо­тев". Както е известно, той бе замразен след фали­та на КТБ на бившия собственик на клуба Цве­тан Василев през лятото на 2014-а, като така и не бе подновяван.

Преди две седмици при представянето на новите акционери Румен Чандьров и Георги Самуилов двамата обявиха, че именно стро­ежът на "Колежа" ще бъде приоритет номер едно пред клуба.

С цел осигуряване на нуж­ните средства за това се налага в Коматево да затег­нат коланите през идния се­зон. Предстои и намаляване на заплатите на играчите. Това е и основната причина голяма част от футболис­тите с изтичащи договори да не ги подновят.

Очаква се таванът на възнагражденията да е 5000 лева. Той е намален с 1000 лева. 5 бона ще получават Йордан Христов и Лъчезар Балтанов. Първият трябва да поднови контракта си до няколко дни. Вече стана ясно, че Орлин Старокин, Даниел Златков, Грегъри Нелсън и др. от ключовите играчи няма да останат.

Веднъж вече бюджетът на Ботев бе намаляван, ка­то това се случи именно през лятото на 2014 годи­на, когато клубът бе на ръ­ба на оцеляването.

Ръководството на канар­четата очаква помощ от общината за довършване­то на стадион "Христо Бо­тев".

Стандарт: Румънец завидя на Люпко за поста


Румънец се сети късно, че може да стане треньор на "Левски". Мирча Редник обявил на "сините", че е готов да ги поеме. Постът обаче е вече зает от Люпко Петрович. Редник е бил търсен от "Герена" преди две седмици, но тогава отказал, защото имал договор с "Динамо". "Червените кучета" обаче му биха шута и назначиха на негово място Йоан Андоне. Самият Петрович пък днес бе изненадан от фен в градинката на 22 гимназия в столицата, където "Левски" по традиция почита деня на основаването си. Фен го запрегръща, а после почна да целува ръцете му. Около стотина души дойдоха да поставят венци и цветя на морената на паметното за "сините" място. Начело с Иво Тонев, Георги Иванов, играчи и треньори от първия отбор и школата.

"Феновете винаги трябва да очакват, че "Левски" ще се бори за най-призовите места и да се представи достойно във всички турнири. Да защити фланелката и да почете паметта на тези велики хора. Надяваме се всеки да се подготви психически и духовно да покаже с действията си и да зарадва хората, които обичат "Левски". Надяваме се всеки да си е направил изводите за представянето си и от юли да покаже ново лице", обявиха шефовете на клуба. Те обаче не пожелаха да разкрият как вървят преговорите с Венци Христов за новия му договор, както и тези с братята Цоневи.

7 дни спорт: Деса счупи тавана на заплатите в Левски

Плановете на Левски за следващия сезон изглежда са много сериозни. За разлика от предходните години "сините" рано-рано уредиха първия си нов футболист, след като подписаха с перуанския национал Хуан Деса.

Твърди се, че Левски е имал доста сериозни трудности, за да си осигури услугите на Деса. Той е бил желан и от няколко чуждестранни отбори. Все пак от "Герена" са надцакали сериозно останалите като са предложили годишна заплата в размер на 200 хил. евро. Това е много над обявения таван на заплатите в клуба в момента. След идването на Иво Тонев на власт "сините" сложиха граница от 6-7 хиляди на месец, колкото се полагаше само на основните титуляри.

Деса обаче не е единственият футболист, който взима висока заплата в Левски. Над 10 хил. евро на месец получава също защитника Сърджан Лукин, а 8 хил. евро е заплатата на втория капитан Роман Прохазка.

В лятната селекция на "сините" акцент ще бъде поставен върху привличането на централен защитник, един бек и един халф. Новият треньор Люпко Петрович държи да засили конкуренцията на крилото.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки