Михаела Филева и Радостин Стойчев станаха посланици на „Отбор на надеждата”

Двамата бяха представени като лица на проекта

Михаела Филева и Радостин Стойчев станаха посланици на „Отбор на надеждата”

Вокалната изпълнителка Михаела Филева и волейболният треньор Радостин Стойчев са новите посланици на „Отбор на надеждата”. Двамата бяха представени като лица на проекта на специална пресконференция във „Витоша Парк Хотел” по-рано днес. 

„Моето желание като посланик на „Отбор на надеждата”  е да дам по-голяма гласност на проблемите на момчетата от тима и на начина по-който този успешен проект ги решава. Ще се опитаме да дадем шанс за изява и на младежи в неравностойно положение, които имат афинитет и към изкуството. Възнамеряваме да направим кастинг за таланти в кв. „Факултета” и тези деца, които демонстрират желание и качества, ще могат да се учат на танци с хореограф, с който аз работя. Надявам се да намерим подобно решение и за тези, които имат таланта да пеят”, коментира Филева. Певицата осигури и безплатни пропуски за шоуто „България търси талант”, в което е част от журито, за да могат да го гледат на живо младежи в неравностойно положение. 

Най-успешният български треньор Радостин Стойчев сподели, че възнамерява дори да се включи в някои от тренировките и мачовете на „Отбор на надеждата”. „Аз обичам футбола и играя на малки вратички с приятели поне два пъти седмично. Искам и да поговоря с момчетата от националния тим и да помогна те по-бързо да създадат връзка помежду си и да се оформят като екип”, каза Стойчев, който пет пъти е класирал свой отбор на финал на Шампионска лига и три пъти го е печелил. Волейболният специалист допълни, че  е важно като общество да намерим отговор на въпроса: „Защо има деца и младежи, които живеят в лоши условия и са социално изолирани, че се налага след това те да бъдат интегрирани?”.  

Селекционерът на „Отбор на надеждата” Младен Христов обяви, че разширеният състав на националния тим ще бъде избран идната неделя, в рамките на турнир, в който ще се включат участници в проекта от общо 8 населени места. „Към момента единственият сигурен участник в състава е Емил Симеонов, който миналата година отпадна от националния тим броени дни преди заминаването ни за световния шампионат в Амстердам”, сподели Христов. Както е известно, всяка година националният отбор е съставен изцяло от нови играчи.

Последният селекционен турнир на „Отбор на надеждата” за 2016 година ще се проведе в неделя в спортната зала в столичния квартал „Челопечене”, а новите национали ще бъдат обявени около 14:00 часа. Представителният тим ще започне тренировки на 1 юни и ще продължи да се подготвя до 8 юли, когато заминава за световното първенство в Глазгоу (Шотландия).  
България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки