Сензациите в пресата: Банка става спонсор на Локо (Пд)

Люпко привика чужденците, Божидар Васев напуска Ботев, Чунчуков остава в Разград, Черно море чака Шоко, Литекс се разделя с вратар

Сензациите в пресата: Банка става спонсор на Локо (Пд)

Сензациите в родната спортна преса на 27 май, петък, 2016 година:

Труд: Божидар Васев напуска Ботев (Пловдив)

Божидар Васев ще напусне „Ботев" (Пд) след края на сезона, когато му изтича договорът, и ще премине в Черно море, където наесен ще се събере със своя брат Андреас. Самият играч търсел нови предизвикателства и смяна на обстановката, въпреки че от Ботев му предложиха нов договор.

Такъв от „канарчетата" засега са парафирали само Лъче­зар Балтанов и Радослав Тер­зиев, който дори и с изтичащ договор не е със статут на сво­боден агент, тъй като няма 23 години, а от Ботев претендират за 50 000 лв. неустойка по транс­ферните таблици на БФС. Такива пари трябва да платят и мера­клиите за подписа на Лазар Марин.

Труд: Петрович привиква чужденците

Треньорското ръководство на „Левски" в лицето на Люпко Петрович ще има сре­ща с чужденците в тима. Причината е, че те бяха в немилост в последните сед­мици на Стойчо Стоев на „Герена". Завъртяха се и слу­хове, че Бабатунде Адени-джи, Джъстин Менголо и Джереми де Ноойер ще бъдат натирени през лятото, но това не е така. Нападате­лят Адениджи има общо 117 игрови минути в 11 мача и едва ли ще бъде освободен. Менголо пък бе изостанал с подготовката, а Де Ноойер бе забит на пейката от Стоев заради... една тактическа грешка. Това се случи при ремито 1:1 с „Локомотив" (Пд) на 5 март. Тримата се очаква да са титуляри срещу „Берое" през уикенда.

Стандарт: Спрягат банка за нов спонсор на Локо (Пд)

Родители и фенове на Локо (Пд) скочиха на ръководството вчера. Повод за това стана решението "черно-белите" да се разделят с Димитър Джоров, който бе шеф на школата. От управата та­ка и не излязоха с обяс­нение за този ход.

"Не приемаме решението и няма да бъдем безгласни букви. Най-малкото, за­щото плащаме чинно ме­сечните си такси, но и ос­тавяме кръв, пот и сърце на терена във всеки мач. Изказваме пълната си подкрепа за г-н Джоров и сме убедени, че дали за­едно или поотделно пак ще работим съвместно. Дали в "Локомотив" или в друг отбор - само вре­мето ще покаже", напи­саха татковците и майки­те на момчетата от набор 2001, които обещаха в не­деля да му посветят и титла. Стената на Джо­ров във "фейсбук" също бе залята от постове в негова подкрепа. Джоров за нула време успя да вър­не школата на "смърфо­вете" на картата, след ка­то преди това отборите там се бяха превърнали в боксови круши, най-вече на кръвния враг "Ботев". Един от шефовете обаче му имал зъб и му нама­зал ските пред останали­те в управата.

Междувременно ста­на ясно, че Христо Крушарски бил в напредна­ли преговори с родна бан­ка, която да стане осно­вен спонсор на тима. Ло­гото й щяло да грейне на екипите за новото първенство. 3aсега оба­че на "Лаута" не искат да разкриват подробности, докато не подпишат офи­циално договор. Самият Крушарски обяви, че ще провери нещата около раздялата с Джоров и разкри, че може да дове­де трима аржентинци на "Лаута".

Меридиан мач: Чунчуков не мърда от Разград

Няма шанс Ботев да си върне Цветелин Чунчуков, нау­чи „Меридиан Мач". Шефовете на „канарчетата" ще проведат разгово­ри с колегите си от Лудогорец след днешната среща между двата тима в Коматево, но още от сега е ясно, че отговорът, който те ще получат ще бъде негативен.

Причината е ясна - Георги Дер­менджиев желае да   разполага  с трима централни нападатели, тъй като календарът на „орлите" в начало­то на следващия сезон ще е доста натоварен. Още повече, ако отборът успее да се класира за гру­пите на Шампион­ската лига или Ли­га Европа.
Чунчу­ков не играе ре­довно в първия тим, но е титуляр в дублиращия и се намира в добра форма.

В същото време обаче стана ясно, че Ботев е уредил първото си лятно попълнение. Става дума за вратаря Георги Георгиев, който играе за ира­нския Гостареш. Приятелят на Вла­дислав Стоянов би трябвало да подпи­ше договор с „ка­нарчетата" до края на сезона. Той ще замени напуска­щия Виктор Голас.

Селекционерът на младежите Тони Здравков пък вър­на на Ботев за ма­ча с Лудогорец защитниците Лазар Марин и Радослав Терзиев. Така дуо­то, което участва на турнира в Тулон, ще е на разполо­жение на Николай Костов за днешния мач с Лудогорец.

Меридиан мач: Лудогорец с молба към БФС и Петев: Не взимайте Владо Стоянов

Ръководството на Лудогорец е изпратило официална молба до БФС, с която желае вратарят Владислав Стоянов да не пътува за Япония с националите за турнира „Кирин Къп”. Стражът попадна сред избраниците на Ивайло Петев, въпреки че има здравословен проблем.

От Разград са приложили две медицински заключения – на лекарския щаб на клуба, както и на д-р Тони Геор­гиев, в които се каз­ва, че Стоянов има контузия в коляното и се нуждае от активна почивка, за да е готов за на­чалото на се­зона.

Въпросната травма измъч­ва футболист номер 1 на България за 2014 г. от около месец. Той пази с проблеми срещу Монтана и Локо (Пд), след което бе пуснат в почивка от Георги Дерменджиев. От Лудогорец са наясно, че при усложнение на контузията, Стоянов може да пропусне не само началото на сезона, но и дори старта на светов­ните квалифика­ции през септември. Точно поради тази причина няма смисъл изобщо да се рискува неговото здраве в контролни срещи, макар и срещу сил­ни съперници.

Тема спорт: Черно море чака Шоко

Черно море може да привле­че бибшия десен бек на Лудого-рец Гилерме Шоко (26 г.). Бразилецът в момента е свободен агент, като Варненци Вече са Влезли 6 контакт с играча. За последно той рита 8 родина­та си за Итабаяна (Сао Пауло) 8 щатските шампионати, за­вършили преди около месец. Преди това бе в друг бразилски клуб Сампаъо Кореа и в кипър­ския АПОЕЛ Никозия. Шоко спе­чели три титли с разградчани (2012, 2013, 2014). Старши треньорът на Черно море Ни­кола Спасов вече обяви, че е до­говорил четирима играчи за новия сезон. Според запознати сред тях е бившият футбо­лист на Ботев Пд Мариян Огнянов.

Спасов има желание да върне в отбора колумбийския халф Себастиан Ернандес, научи „Тема спорт”. В момента 29-годишният футболист е част от втородивизионния турски Болуспор, но през пролетта за­губи мястото си 6 основния съ­став. Той има общо 16 мача с 1 гол, но само 4 от тях са през 2016 г., като не се е появявал на терена от 3 април. Именно за това в лагера на моряците таят надежди, че могат да го върнат на „Тича".

Ернандес игра в Черно море през пролетта на миналата година като преотстъпен от шампиона Лудогорец и бе в ос­новата на спечелената Купа на България. След това от вар­ненския клуб направиха всичко възможно да го задържат за постоянно, но полузащитни­кът получи изгодна от финан­сово естество оферта от Болуспор и замина за Турция.

Никола Спасов планира за­дължително да привлече по­не един атакуващ халф, кой­то да гради играта на тима през новия сезон и да си партнира с капитана Георги Илиев. Една от основните му опции е именно Ернандес. Очаква се евентуално разви­тие по трансфера да има през следващите седмици. До него би могло да се стигне единствено ако колумбиеца разтрогне договора с настоя­щия си клуб и стане свободен агент. 

Тема спорт: Литекс се разделя с Винисиус

Литекс ще се раздели с вратаря си Винисиус Баривиейра, разбра "Тема Спорт". През пролетта бразилският страж не е па­зил в нито един мач, тъй като дълго време лекува­ше контузия в гърба и ра­мото, получена още на подготовката в Испания.

Двете страни са решили да прекратят договора по взаимно съгласие. Ловчанлии ще продължат да раз­читат под рамката на Ев­гени Александров и Алек­сандър Конов.

В последния кръг на Б група Литекс приема Локо Мездра. Оранжевите отно­во ще бъдат водени от Стамен Белчев, след като повече от седмица Любо­слав Пенев не е идва в Ло­веч. Любо не бе начело на тима в последния мач с Банско (2:2).

Първо важно решение за ЦСКА

Вижте какво е то

Левски с открита тренировка преди мача с Черно море

Вижте подробности

Керкез: Бяхме изморени

"Искаме да се борим на два фронта - за Купата и за Европа през първенството", увери специалистът

Валентин Илиев: Има лъч светлина в отбора

"Имаме доста сплотена група и се вижда", сподели той

Антонио Вутов е приет в болница в Пловдив

Звездата на ЦСКА 1948 получи тежък удар в мача срещу Ботев Пловдив

Венци Стефанов: Форматът на шампионата не трябва да се пипа

"Ако останем с по-малко отбори, интересът няма да се повиши", каза президентът на Славия

Загорчич: Нямахме агресия в атака

„Изпуснахме си 3-4 ситуации, в които можехме да отбележим", заяви той

БОМБА В ПЛОВДИВ: Гриша Ганчев взима Локо (Пд)?

Вижте подробности

Киров: Разчиташе се противникът да сгреши (ВИДЕО)

Треньорът на Арда призна, че е имало притеснение при играта с топка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки