Сензациите в пресата днес: ЦСКА се продава за 3 млн. евро и борчовете

И още: “Червените” чакат халф от Милан и нападател с титла в Аржентина, Предложиха на Перо да поеме Миньор...

Сензациите в пресата днес: ЦСКА се продава за 3 млн. евро и борчовете

ЦСКА се продава срещу 3 милиона евро плюс покриване на задълженията, твърди "Стандарт". Офертата е предоставена на няколко известни наши богаташи, презентирана е още сред руски и турски бизнесмени. Трите милиона не са впечатляващи, но борчовете са хлъзгава тема. Няколко мераклии са били готови да покрият задълженията към служители, играчи и клубове, но не и вътрешните кредити. "Титан" оформя част от издръжката на ЦСКА като борч. Според различни информации той варира от 11 млн до 16 млн. лева.

Според източник на изданието от "Титан" са твърдо решени да напуснат "Армията" до края на лятото. Неслучайно в София тръгнаха куп слухове за нов собственик, последният, лансиран от столичен ежедневник, е за банкера Фуат Гювен.

Явно пернишките бизнесмени нямат пари за клуб като ЦСКА, защото и вчера лъсна кредит, с който ще спасяват тима при поредния мониторинг на УЕФА. "Армейците" се нуждаеха от близо 1,4 млн. лева и ги взеха назаем. До следващия мониторинг.

В същото време босовете трябва да гасят конфликта между Стойчо Младенов и търговския директор Георги Павлов. Треньорът официално депозира молба до ръководството за моменталното изгонване на мениджъра от леката атлетика. Не е ясна позицията на "Титан". Босовете се чудят как да изпъдят Стойчо Младенов, но не смеят да го уволнят заради солидна неустойка. 

"Стандарт": “Червените” чакат халф от “Милан”

Халф, собственост на "Милан", е предложен на треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, научи "Стандарт". Става въпрос за унгареца Атила Филкор, който последния сезон игра под наем в "Ловорно". Ако треньорът даде зелена светлина, той ще бъде преотстъпен. "Армейците" обаче няма да плащат наем, а само заплатата му.

„Тема Спорт”: Още няма цени за абонаментните карти
 
ЦСКА още не е обявил цените на абонаментните карти за новия сезон. Това по принцип е задължение на търговския директор Георги Павлов. Той обаче не е направил нищо по въпроса. В последните дни в медиите излязоха твърде много информации, уронващи престижа на клуба именно заради миналото на търговския директор Георги Павлов. Оказа се, че той многократно е отивал на съд. Интересно е какво прави това лице на ръководна длъжност в ЦСКА. Старши треньорът Стойчо Младенов е в конфликт с Павлов и максимално е ограничил контактите си с него. Останалите служители на клуба също са възмутени от поведението на така наречения търговски директор, който се изявявал като голям началник на "Армията".

Преди година по това време червените вече бяха пуснали в продажба абонаментните си карти.



„Тема Спорт”: Предложиха на Перо да поеме Миньор
 
Пернишкият бизнесмен Първан Първанов може да поеме издръжката на Миньор. Досегашният финансов благодетел на чуковете Никифор Вангелов иде се отдръпне от финансирането на отбора за новия сезон. Ясен знак за случващото се бе и отсъствието му от първата тренировка на тима. Това е причината кметицата Росица Янакиева да се заеме спешно с намирането на нов спонсор на отбора, а шефът генерал Йордан Димитроб да иска помощ от премиера Бойко Борисов. Първан Първанов и в момента е акционер в клуба заедно с Община Перник и "Минна компания". Лично Росица Янакиева и Никифор Вангелов са го помолили да вземе контрол върху Миньор. "Има нещо такова. Ще помисля", лаконично коментира пред "Тема Спорт" пернишкият бизнесмен. При всички положения през следващото първенство в клуба ще има нова формула за формиране на приходите. Очаква се отборът да бъде дейно подпомогнат от общината. В момента се търсят и други спонсори.
 
В отбора пък се завърна 26-годишният Виктор Райчев. Перничанинът, който през миналия сезон се състезаваше за Марек, ще изкара пробен период, но най-вероятно ще подпише договор с родния си клуб. Вратарят Боян Пейков също започна тренировки с чуковете. Стана ясно, че все още не е отпаднала вероятността израелецът с италиански паспорт Даниел Унгер да заиграе в Перник. 



"24 часа": ЦСКА чака нападател с титла в Аржентина

ЦСКА чака в понеделник аржентински нападател, който има във визитката си титла на страната. 24-го-дишният Гуидо ди Вани е
изиграл 6 мача в шампионския сезон на „Банфийлд" 2009-2010 г.
 
Футболистът е от италиански произход, притежава и паспорт от тази страна. В момента играе за парагвайския „Спортиво Лукеньо", който е девети в първенството след 19 кръга. Ди Вани има 17 мача и 7 гола през сезона, като за последно игра 90 минути в сряда, когато „Спортиво" загуби у дома с 0:2 от „Сол де Америка".
 
Младият нападател започва с големи амбиции в „Банфийлд" през 2008-а, когато няма 20 г. Сочат го за сериозен талант, защо-
то играе реално еднакво добре и с двата крака.
 
След два сезона с общо едва 13 мача клубът го преотстъпва последователно на „Химнасия Хухуй" и „Феро Карил" (Оесте) във Втора лига.
 
През декември 2011 г. момчето дори обмисля да се откаже от футбола само на 23 г. заради липсата на шанс за изява в „Банфийлд" и елитните клубове на Аржентина.
 
Но го привлича „Спортиво" и започват голове... Така се стига и до вариант Ди Вани да се появи при „червените".
 
А докато отборът на ЦСКА се готви в планинската база в Болу (Турция), на около 300 км, в Истанбул, се водят преговори за продажба на голям пакет акции в клуба.
 
Босовете от „Титан" и купувачът - представители на „Търговска Банка Д", засега не са уточнили само какъв процент от активите на ЦСКА ще бъдат придобити от собственика на банката Фуат Гювен. Най-вероятно става дума за 20 процента.

 

 

Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

Матей аут за Лудогорец, пред раздяла с ЦСКА

Капитанът може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

ЦСКА готви мащабна селекция, гледа към Испания

„Червените“ търсят подсилване във всички линии

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки