Сензациите в пресата: Мелезът умира, няма да стъпи на „Армията"

И още: "Вальо Илиев става шеф, Ради Здравков води отбора", "Зубир не вдига телефона на сините", "Нефтохимик пред договор със Стоян Колев"

Сензациите в пресата: Мелезът умира, няма да стъпи на „Армията"

Сензациите в българските спортни издания от днес, вторник, 28-и юни 2016 г.

 

"Меридиан мач": Мелезът умира, няма да стъпи на „Армията"

 

Мелезът ЦСКА-Литекс-Етрополе няма бъдеще. Това стана факт, след като планът за оздравяване на Васил Божков бе даден на синдик Дора Милева. Сега на „Армията" може да играе само един отбор и това е истинският ЦСКА. Хибридът, който реално е Литекс, но с червени екипи, и дори използва емблемата на 31-кратните шампиони навярно ще остане да си играе в Ловеч.

 

Все още не е ясно и дали изобщо мелезът ще бъде допуснат да участва в новата Първа лига. Ясно е, че всички в БФС имат желание в „А" група да играе отбор с име ЦСКА. Но в момента това наименование остава за истинския клуб. Не е тайна, че хората на Гриша Ганчев желаеха да прекръстят най-титулувания роден клуб на ФК Лупи, за да може да използват името ЦСКА за своето дружество. Тази гавра вбеси всички истински фенове на „червените". Както е известно, няма как два отбора от един и същи град да се казват по един и същи начин.

 

Футболистите, които играха срещу Спартак (Пл) преди няколко дни също са с неясно бъдеще. Повечето от тях искат да играят в елита, каквито обещания им бе дал Гриша Ганчев. Това сега едва ли ще се случи. Всъщност може, но само ако отборът си се казва Литекс. Очаква се още доста и,грачи след Бьорн Йонсен да си съберат багажа от лагера в Тетевен.

 

"Меридиан мач": Вальо Илиев става шеф, Ради Здравков води отбора

 

След като Васил Божков официално представи плана си за оздравяването на автентични ЦСКА, започва да се очертава и спортно-техническият екип, който трябва да води отбора през новия сезон. Почти сигурно за изпълнителен директор на „армейците" ще бъде назначен Валентин Илиев. Легендата бе отстранен принудително преди година от кликата около Гриша Ганчев и нееднократно е заявявал твърдата си позиция за оздравяването на клуба. През последния сезон той игра за румънския Университатя Крайова.

 

Треньор на „червените" пък трябва да стане друга легенда - Радослав Здравков. Наскоро той декларира, че е депозира ПРО лиценза си в БФС, за да може автентичния клуб да получи лиценз. Той трябва да се заеме и с отговорната задача да води юношите на ЦСКА.

 

"Меридиан мач": Зубир не вдига телефона на сините

 

Трансферът на Абделах Зубир в Левски пропада на 99 процента, научи „Меридиан Мач". Вчера мароканецът с френски паспорт трябваше да пристигне на „Герена", но „сините" останаха без вест и кост от него. От Левски разкриха, че Абделах Зубир е спрял рязко да си вдига телефона. За последно той е разговарял с представител на „сините" миналата седмица, за да обясни, че е изпуснал самолета Париж-София. Оттогава атакуващият футболист се е покрил и не отговаря на обажданията от „Герена". В ръководството на Левски са сигурни, че Абделах Зубир е получил по-примамлива оферта и заради това сега се крие.

 

Ситуацията с мароканеца от румънския Петролул е изнервила доста спортно-техническото ръководство начело с Люпко Петровия, но на „Герена" вече са се преориентирали. Задействан е план „Б" и „сините" вече преговарят с друг атакуващ халф.

 

"Тема спорт": Нефтохимик пред договор със Стоян Колев

 

Стоян Колев може да продължи кариерата си в Нефтохимик, разбра „Тема Спорт". С този клуб е свързана една от опциите пред вратаря. Най-късно утре ще стане ясно дали  40-годишния страж ще парафира с бургазлии, които вече взеха други двама играчи, разделили се наскоро с ЦСКА - нападателя Костадин Хазуров и крилото Александър Александров. Колев вече е говорил с представител на Нефтохимик, като окончателно яснота ще има днес или в сряда. Вратарят е дал принципно съгласие да се завърне в Бургас, след като преди това пазеше на Черноморец.

 

Въпреки възрастта си Колев продължава да е сред тримата най-класни родни вратари в момента. През миналия сезон той спечели Югозападната В група и Купата на България с ЦСКА. У нас е играл още за Локомотив Пловдив, Берое и Сливен, а част от кариерата му премина в елитния румънски Оцелул, където изкара два сезона като безусловен титуляр. Колев бе част от националния отбор на България, който участва на европейското първенство в Португалия през 2004 година.

 

С евентуалното негово привличане от Нефтохимик искат да повишат опита и класата на отбора си за новия сезон, през който клубът ще се състезава в Първа професионална лига, каквото ще е новото име на А група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки