Сеск навива Ван Перси за Барселона

Холандецът се превърна в трансферна цел на европейските грандове, след като обяви решението си, че няма да подпише нов договор с Арсенал

Сеск навива Ван Перси за Барселона

Барселона иска на всяка цена да докопа Робин ван Перси, съобщава пресата на Острова. Холандецът се превърна в трансферна цел на европейските грандове, след като обяви решението си, че няма да подпише нов договор с Арсенал.

Със задачата Ван Перси да избере офертата на каталунците пък бил натоварен Сеск Фабрегас. Испанецът, който смени Арсенал с Барса миналото лято, бил инструктиран да звъни всеки ден по телефона на бившия си съотборник и да го навие да дойде на "Ноу Камп".

До момента към голаджията интерес има от страна на Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ювентус, Милан и Пари Сен Жермен. За да може Барселона да има нужните средства да се конкурира за Ван Перси, в клуба са готови да се разделят с Давид Вия, който пропусна почти целия минал сезон заради контузия.

В същото време легендарният защитник на Арсенал Сол Кембъл-Ковчега защити избора на Ван Перси да избяга от „топчиите”.

"Разбирам напълно Робин. Когато се върне в отбора след лятната почивка, всеки футболист иска да види играчи от световна класа около себе си и да си каже: "Няма как да не спечелим!" А в Арсенал това не се случва.

Клубът има идеални финанси и страхотен стадион, но не печели", заяви Ковчега, който беше част от последния велик отбор на Арсенал, недопуснал нито една загуба във Висшата лига през сезона 2003/04.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки