Петричев: Най-голямото ми притеснение в Турция бе, че ще пропусна мача на Лудогорец

"Не съм бил уплашен"

Петричев: Най-голямото ми притеснение в Турция бе, че ще пропусна мача на Лудогорец
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев преживя кризисната ситуация в Турция, тъй като се на намираше на летището в Истанбул по време на военните действия. Той пътуваше от Нион, където представи "орлите" в жребия за третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Петричев се завърна на родна земя с полет от Лондон до Варна, а веднага след това замина с Лудогорец за Черна гора, където тимът ще изиграе мача-реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу Младост Подгорица.

„Половин час преди да излетя към Варна се случиха събитията в Турция.  В един момент изгаснаха мониторите за бординга, видяхме танкове по пистата, които се движеха с много висока скорост. Малко по-късно поддръжниците на Ердоган нахлуха на летището. Обстановката беше напрегната, но анархия не е имало. Набързо бяха затворени магазините, служителите на летището се изпокриха. Настана хаос, но демонстрантите не бяха враждебни към чужденците и пътуващите. Всичко продължи около час-два и после поддръжниците на Ердоган се изнесоха от летището", разказа преживяванията си Петричев.

„Най-големият проблем беше, че бяхме в пълна неизвестност за събитията. Нямаше и кого да попитаме, защото всички се бяха изнесли. Имаше голяма паника сред чужденците, но не и сред българите. В момента, в който се чуеше някакъв гръм, веднага лягаха на земята и се криеха под седалките. След това се свързаха с нас от българското консулството в Истанбул и ни предложиха да отидем там. Аз успях да си осигуря билет за Лондон, а от там отпътувах за Варна. Не съм бил уплашен. Най-голямото ми притеснение беше, че ще пропусна мача на Лудогорец в Черна гора”, разказа Петричев, визирайки двубоя във вторник вечер на градския стадион „Подгорица“.

"Орлите" имат аванс от два гола, които отбелязаха в първата среща.
В Лондон: Съдят служителка на Реал

52-гидишна охранителка е обвинена в нападение след финала на ШЛ

Решено: УЕФА пуска Сити и Юнайтед в евротурнирите

Вижте подробности

Винисиус е №1 в Шампионска лига

УЕФА оповести отбора на сезона в турнира

В Лондон: Съдят трима за нахлуване на терена на „Уембли“

Общо 56 души са арестувани преди, по време и след финала на ШЛ

Над 50 арестувани на финала в Шампионска лига

Привърженици нахлуха на терена още в началото на мача

Феърплей! Барса честити на Реал

"Белия балет" с 15-а титла в Шампионска лига

15-та! Реал (М) пак е властелинът на Европа (ВИДЕО)

"Кралският клуб" надви Борусия (Д)

Фенове на Реал блокирани на летището в Мадрид

Заради проблем с полета за Лондон

Гарет Бейл с категорична прогноза за финала в Шампионска лига

Бившият играч на "белия балет" убеден в триумфа на испанците

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки