Сензациите в пресата: Левски спира със селекцията заради отпадането от Европа

Пробват Сандберг като десен бек, Берое – Лудогорец пред отлагане и още…

Сензациите в пресата: Левски спира със селекцията заради отпадането от Европа

Сензациите в пресата днес, неделя, 24 юли 2017 година:

„Меридиан мач”: Левски спира със селекцията заради отпадането от Европа

Левски най-вероятно няма да се подсилва с още нови футболисти поне до зимата, научи „Меридиан Мач“. От „Герена“ разкриха, че отпадането от евротурнирите допълнително е убедило ръководството, че Люпко Петрович няма нужда от още нови попълнения. Припомняме, че „сините“ вече привлякоха петима - Димитър Пиргов (Славия), Иван Чворович (Лудогорец), Симон Сандберг (Хекен), Хеан Деса (Монпелие) и Антонио Аниете (Нефтчи Баку). Отделно от това на „Герена“ има политика за налагане на млади футболисти, която съвсем ще зацикли, ако бъдат привлечени още 3-ма нови, каквото е желанието на Люпко Петрович. Разбира се, „сините“ няма да спрат да работят по селекцията. На „Герена“ ще продължат да търсят евентуални нови, но те ще са най-вече за зимната пауза. Дотогава Левски ще привлича играчи, само ако става дума за сделка, която не може да се подмине.

„Меридиан мач”: Отлагат мача между Берое и Лудогорец
Дербито между Берое и Лудогорец от първия кръг на Първа професионална лига, както вече е известна „А“ група, навярно ще бъде отложено. Така или иначе от БФС не обявиха дата и час на срещата, а причината е участието на „орлите“ в квалификациите на Шампионската лига. Мачът в Стара Загора се пада точно между срещите с Цървена звезда, които са от огромно значение на бъдещето на Лудогорец. А и на българския футбол, защото така или иначе разградчани останаха единственият ни представител в турнирите. Ако мачът бъде отложен, той най-вероятно ще се играе около 10 август. За тогава беше предвидена срещата за Суперкупата на България, но такава няма да има, защото автентичният ЦСКА е пред закриване. За Берое отлагането на мача също е добра новина, защото играчите на Александър Димитров не проведоха пълноценна лятна подготовка.

„Тема спорт”: Пробват Сандберг като десен бек

Последното попълнение на Левски Симон Сандберг ще започне първенството в новата Първа професионална лига като титуляр. Шведският защитник бе привлечен от сините непосредствено преди първия двубой с Марибор от втория квалификационен кръг в Лига Европа. Клубът успя да го картотекира в УЕФА, но Люпко Петрович не го използва в сблъсъците със словенците. Специалистът обаче вече го гласи за титуляр. Причината е слабата игра, която показаха някои от защитниците на сините в реванша срещу Марибор (1:1). Лошо се представиха десният бек Сашо Александров, както и централният бранител Александър Александров. От зоната на първия дойде центрирането, след което падна голът за словенците. Вторият пък направи дузпа през първата част, но Йоргачевич успя да отрази удара на Таварес от бялата точка. Като цяло по-лоши впечатления направи десният бек. Плюс за Люпко Петрович е, че може да ползва на тази позиция Сандберг, въпреки че Левски привлече шведа за заместник на Сърджан Лукин в центъра на защитата. През 2016 година Симон е действал вдясно на отбраната на бившия си тим Хекен. На този пост той изигра 13 двубоя, в които вкара един гол. Затова е по-вероятно футболистът да замени Сашо Александров срещу Монтана. Двубоят от първия кръг на новия шампионат е на 31 юли, неделя, от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". За правата на Сандберг Левски плати трансферна сума на бившия му клуб Хекен. От "Герена" обаче отказаха да съобщят размера й, като обявиха единствено, че е доста по-малка от половин милион евро. Медиите в Перу също подхванаха скандала с Хеан Деса. Както е известно, крилото влезе в конфликт с треньора Люпко Петрович, като след реванша с Марибор му заяви, че не е играч за 10 минути. Деса не изкара и толкова на игрището като смяна. Ръководството на Левски вече предупреди 23-годишния футболист, че при следваща издънка не само ще го глоби сурово, но и ще го извади от първия отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки