Съдът в Разград: Заливане с вода не е хулииганство

Общинският съветник, лиснал чаша върху треньора на Ботев, обявен за невинен

Съдът в Разград: Заливане с вода не е хулииганство

Съдът в Разград обяви за невинен общинския съветник, залял с вода треньора на „Ботев" (Пд) Николай Костов на стадион „Лудогорец Арена".

 
На 54-годишния Божинел Христов бе съставен акт за нарушаване на закона за футболното хулиганство. Но част от пледоарията на адвоката включваше довод, че не е уточнено коя точно клауза от чл. 21 на закона е нарушена, а в този член не е описано нарушение „заливане с вода". Юристът изброи какви противообществени прояви са записани - „ругатни, вулгарни жестове, предизвикване или участие в сбивания, нахлуване на терена, повреждане на чуждо имущество, ползване на забранени предмети, отказ да се изпълнят разпореждания на отговорните за спортната проява лица..."
 
Съдията Светлана Чолакова изгледа и запис на инцидента на полувремето на мача. Въз основа на него Христов и адвокатът му твърдяха, че треньорът на „Ботев" първи плисва вода по посока на запалянкото Иван Костадинов, а това действие е последвано от заливането с чаша вода на Николай Костов от страна на Божинел Христов.
 
Обвиняемият разказа, че през цялото първо полувреме Костов и неговият щаб са обиждали публиката в Разград с „турци" и „резаци", а на полувремето Костов попитал Костадинов дали си е пил хапчетата.
 
След 20-минутен размисъл съдът прие аргументите и обяви общинския съветник за невинен. Не се стигна дори до минималната глоба от 200 до 500 лв. при обявяване на вина.
 
Откакто „Лудогорец" е във футболния елит, съдът в Разград е имал само още два подобни случая. С по 500 лв. са глобени двама фенове -първият за хвърлено пликче семки към терена, а вторият - за наплю-ване на играч на гостите. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки