Черноморец предупреди ЦСКА: Нямате право да картотекирате Анисе

"Нито една стотинка не е влязла в сметката, която сме дали на ЦСКА за сделката с Платини, какво ли е оправданието им сега?"

Черноморец предупреди ЦСКА: Нямате право да картотекирате Анисе

Ръководството на Черноморец (Бургас) е сезирало отново Спортно-техническата комисия на БФС да бъде отказана картотека на футболиста от Мадагаскар Абел Анисе в ЦСКА, съобщи изпълнителният директор на акулите Пламен Киряков.

Киряков обясни, че по този случай нищо не се е променило в сравнение със зимата, така че и съдбата на играча не би трябвало да бъде различна.

"Ние не претендираме дали договорът е прекратен правомерно или неправомерно. Договорът може да бъде прекратен по основателна спортна причина и без основателна спортна причина.

Ние сме изрядни към него, така че договорът е прекратен без основание. При това положение санкция трябва да понесе клубът, който го е подтикнал да го направи.

През зимата СТК не откри доказателства, че това е ЦСКА. Но сега няма ли достатъчно доказателства?! Той тренира с тях, пътува за лагери с отбора, постоянно е част от техния отбор. Ако сега те са подали документи да го картотекират, то това е нарушение.

"Наказанието, което е в българските правилници, е едно към едно копирано от правилника на ФИФА. Така че ЦСКА това лято не бива да го картотекират", каза още Киряков. Той добави, че в клуба все още чакат пари по договора на Мишел Платини.

"Ако всички си спомнят, през зимата от "Българска армия" бяха много спокойни, че срокът за изчистването на дълговете по сделката за Мишел Платини, е 30-и юни.

Ето, 30-и юни дойде и след него минаха две седмици. Нито една стотинка не е влязла в сметката, която сме посочили на ЦСКА за тази сделка. Какво ли е оправданието им сега?

Както знаете, заради финансовите им проблеми и нередности, ЦСКА е поставен под тригодишен мониторинг от УЕФА.

Така че е време и УЕФА да провери как ЦСКА спазва мониторинговия период и дали е изряден този клуб в отношенията си с другите, дали спазва сроковете?!, каза още шефът на бургазлии.

Той допълни, че такива хора, като ръководителите на ЦСКА, нямат място в европейския и в българския футбол. На въпрос дали Левски е изчистил задълженията си за Орлин Старокин, които също бяха изостанали, адвокатът отговори положително.

"Да, с Левски нямаме никакъв проблем. Те бяха коректни и отношенията ни с тях са чисти, след като платиха и последната вноска за Старокин.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки