Първо вечно дерби за сезона днес на "Герена"

Телкийски срещу Ивайло Станев в битката Левски и ЦСКА до 19 г.

Първо вечно дерби за сезона днес на "Герена"

Първото вечно дерби през този сезон в родния футбол ще се проведе днес от 17:00 часа на помощния терен на „Герена". ЦСКА и Левски изли­зат в сблъсък от втория кръг на Елитната юношеска група до 19 г. Двата тима започнаха с победи сезона, съответно над Славия с 4:1 и Черно море с 5:3.

Треньор на армейците е Ивайло Станев, който бе при­влечен от школата на Литекс през това лято. Наставникът на сините до 19 г. също е нов - Димитър Телкийски. Досега той работеше в школата на Левски, но бе треньор на роде­ните през 2001 г.

Двата гранда не се предста­виха убедително през миналия сезон в Елитната група. ЦСКА, тогава с треньор Методи Дея­нов, остана 5-и, а Левски бе ед­ва 8-и. Сега и двата тима оба­че имат по-големи амбиции. Особено сериозни изглеждат тези на армейците, чийто отбор е съставен от каймака в тяхната школа и тази на Ли­текс. Не случайно шампионът от миналия сезон Славия бе победен от ЦСКА с 4:1 в първия кръг, което говори за потен­циала на червените.

ЦСКА и Левски започват и първенството в Елитната група до 17 г., като първите им срещи са в понеделник от 17:00 часа. Армейците посре­щат Марек 1915, а сините гос­туват на Славия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки