Официално: Едуард Йорданеску е новият треньор на ЦСКА

Румънският наставник бе представен първо пред феновете на "Българска армия"

Официално: Едуард Йорданеску е новият треньор на ЦСКА

ЦСКА-София обяви името на новия си треньор Едуард Йорданеску и го представи първо пред своите фенове на среща на „Българска армия”. Йорданеску ще дебютира още в събота при домакинството на Локомотив (Горна Оряховица) в петия кръг на Първа лига.

Новият румънски треньор ще даде първата си пресконференция за медиите в четвъртък от 11:30 на "Армията".

Очаква се Еди Йорданеску да доведе със себе си и трима свои сънародници в своя щаб. Това са Александру Раду, Йонут Стелеску и Богдан Парву. Той наследява на поста подалия оставка Христо Янев, който през миналата година спечели Купата на Бъглария и Югозападната "В" група по много категоричен начин с безпрецедентна серия от резултатни победи.

Еди Йорданеску е син на големия румънски наставник Ангел Йорданеску, който изведе националния отбор на страната на Евро 2016, но си тръгна разочароващо.

Досега в своята треньорска кариера Едуард Йорданеску е бил асистент-треньор в Стяуа и Васлуй, изкара 2013-а като старши треньор в Търгу Муреш, а през последните две години беше начело на Пандури и изведе отбора до рекордното за него трето място в румънския елит.

От ЦСКА представиха и визитка на новия треньор:

Едуард е роден на 16 юни 1978 г. Футболната му кариера започва в Стяуа, където играе за всички юношески формации, а през 1996г. дебютира за първия отбор. Като футболист Еди играе още за румънските Спортул Студенцеск, Униреа Фурчшани, Рапид Букурещ, Петрул Плоещ и Васлуй.

Едуард има мачове още за гръцкия Паниониос, както и за кипърския Алки Ларнака.

Едуард Йорданеску прекратява футболната си кариера през 2004 г. и веднага започва треньорски курсове в Италия, Испания и Англия.

В периода 2010-2013г. Едуард е асистент на Илие Думитреску в Стяуа Букурещ.

Първата му работа като старши треньор е в третодивизионния румънски Фортуа Браси. Йорданеску поема отбора през януари 2013 година. Следва кратък престой в Търгу Муреш, а през декември 2014г. Йорданеску поема Пандури, като извежда тима до финал за Купата на лигата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки